UFC

Miočića čeka novi spektakl? Mogao bi se boriti protiv jednog od najvećih svih vremena

Foto: Jason Silva/AGIF/Guliver

STIPE MIOČIĆ planira još jedan napad na pojas teškaškog UFC-ovog prvaka. Da bi dobio priliku revanširati se Francisu Ngannouu, mora pobijediti neko veliko ime.

Dana White, prvi čovjek UFC-a, otkrio je da bi moglo doći do borbe između Stipe Miočića i Jona Jonesa, bivšeg prvaka poluteške kategorije i jednog od najvećih boraca svih vremena.

"Nije puno ljudi mislilo da je Stipe najveći teškaš svih vremena, ali on to apsolutno jest. Uložio je nevjerojatan trud i odradio sve što je potrebno da bi postao najveći. Najveći je i to je činjenica. Ne znam što ćemo s njim, ali drago mi je da je nabrijan i da se želi ponovno boriti", rekao je White.

"Također postoji opcija da napravimo borbu Jona protiv Stipe", dodao je čelnik UFC-a.

Za Miočića će sljedeća borba biti prva još od 2016. godine koja nije za titulu. Protiv Ngannoua je upisao poraz u osmoj uzastopnoj borbi za pojas prvaka. Titulu prvaka UFC-ove teške kategorije osvojio je 2016. u meču protiv Fabricija Werduma te ju je otad uspješno branio četiri puta. Gubio ju je dvaput, a nakon poraza od Daniela Cormiera protiv istog borca vratio ju je u svoje vlasništvo.

"Želim vratiti ono što je moje. Pokušavam doći na 113 kilograma. U borbi protiv Ngannoua sam bio na 105 kg, ne zato što sam tako planirao, već zbog treninga. Uistinu ću se pridržavati plana kako bih nabacio težinu i masu. Osjećao sam se dobro, ali dodatnih osam kilograma će mi pomoći jer ću se osjećati jačim. On je stvarno velik tip", rekao je nedavno američko-hrvatski borac.

Pročitajte više