košarka

Mladi hrvatski centar napušta NBA i ide u Real Madrid?

Foto: EPA

ANTE Žižić, 23-godišnji hrvatski košarkaš i dosadašnji centar Cleveland Cavaliersa, napušta NBA i uskoro bi trebao potpisati za madridski Real.

Žižiću je ovo posljednja godina ugovora s Cavsima, a s obzirom na to da se španjolski velikan nije plasirao u doigravanje, Žižić je već sada slobodan igrač. Pouzdani španjolski novinar Chema de Lucas objavio je kako je sve dogovoreno s Real Madridom te će u narednim danima biti i službeno potpisan ugovor.

 

 

Žižić je u NBA-u proveo tri sezone. Još 2016. godine draftali su ga Boston Celticsi 23. pickom, ali su ga poslali Cavaliersima u velikoj razmjeni za Kyrieja Irvinga. 

Žižić se nije uspio nametnuti za veliku minutažu, a najbolja sezona bila mu je prošla kada je igrao 18 minuta u prosjeku te postizao 7,8 poena te 5,4 skokova. Prosječno je kroz tri sezone igrao 13,4 minuta uz šest poena i četiri skoka. Treba reći kako je razlog manjoj minutaži ogromna konkurencija u vidu Andrea Drummonda, Kevina Lovea, Tristana Thompsona, Larryja Nancea i Channinga Fryja koji su "okupirali" visoke pozicije posljednjih sezona. 

Hrvatskom košarkašu su veliki problem predstavljale i ozljede. Zbog toga je ovu sezonu počeo tek sredinom studenog te je odigrao samo 22 susreta do početka pandemije. 

Žižiću će Real biti peti klub u karijeri, nakon Cibone, Darušafake, Bostona i Clevelanda. Iza Reala je slaba sezona. Prvi put od 2008. nisu se plasirali u polufinale španjolskog prvenstva, ali su osvojili kup.

Pročitajte više