Mladi kolumbijski napadač pojačava Dinamo

DAIRO MORENO novi je napadač zagrebačkih "Modrih". Prema riječima Zdravka Mamića, radi se o najboljem mladom kolumbijskom igraču starom 21 godinu.

Nakon dolaska braniča Maria Cvitanovića, Jensa Nowotnya, veznjaka Jasmina Agića i Davora Vugrinca, ostalo je neriješeno pitanje napadača. Iako se Goranu Ljubojeviću forma diže, Kuže će u momčadi imati novog napadača.

"Dogovoreno je s Morenom, no zasad se ne zna kada točno dolazi. Možda već u srijedu." - doznajemo od glasnogovornika Dinama Ade Kožula.

Napadač Once Caldasa star je 21 godinu, a u klub će doći na posudbu do kraja sezone, nakon čega bi Dinamo imao pravo otkupa ugovora. Moreno je igrao u mladoj reprezentaciji Kolumbije.

Za njegov dolazak će, prema informacijama objavljenim na službenim stranicama bivšeg kluba, u Dinamu izdvojiti 1,18 milijuna eura. U Once Caldasu su također potvrdili kako se Dinamo interesirao za Elkina Sota, no navode kako dogovor nije postignut.

Moreno je s klubom osvojio Copa Liberadores 2004. godine kada su u finalu pobijedili argentinski klub Boca Juniors te godinu dana ranije kolumbijsko prvenstvo, a mladi Kolumbijac je prosječno po sezoni postizao sedam golova, ukupno 29 u žutom dresu.

Dinamo je sinoć doputovao u Litvu, gdje će u utorak igrati prvu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka protiv tamošnjeg osvajača naslova Ekranasa.

"Put je protekao dobro, let je trajao sat i pol. Manjih problema je bilo s putovnicom Pandeva, no to smo brzo riješili tako da je doputovao i on." - kazao nam je glasnogovornik Dinama Ado Kožul.

Kuže će u ponedjeljak poslije podne održati trening na stadionu Aukštaitija (9,940 gledatelja), a u utorak u 17.00 sati "Modri" će odigrati prvu utakmicu u elitnom europskom natjecanju.

S.H.

Pročitajte više