Transferi

Mourinho ide u remont momčadi, želi dovesti hrvatskog reprezentativca

Foto: Guliver Image/Getty Images

NOVINARI Sky Sportsa vjeruju da unatoč krizi zbog pandemije koronavirusa slijedi "Mourinhovo ludilo", odnosno prijelazni rok u kojem najviše troši. 

Uzorak temeljen na Mourinhovim prethodnim klubovima dokazuje da najviše troši u drugom prijelaznom roku, a sljedeći će mu biti upravo drugi u Tottenhamu. Nedavno je Harry Kane najavio mogućnost odlaska iz Tottenhama, a upravo o njegovom odlasku ovisit će koga će Mourinho dovesti i koliko će novca imati na raspolaganju.

Kada je Tottenham Balea za 100 milijuna bio prodao eura Realu, u istom prijelaznom roku doveo je Lamelu, Soldada, Paulinha, Eriksena, Capuea, Chrichesa i Chadlija. Slično se može očekivati i ako ode Kane. 

"Tottenhamu je potrebno barem šest novih igrača", komentirali su novinara na podcastu Sky Sportsa. Tottenham je nakon 29 kola Premierlige osma momčad prvenstva i čeka ga velika borba za top 4 i plasman u Ligu prvaka.

Mourinho, tvrde britanski mediji, već ima zamjenu za Kanea jer planira dovesti Raula Jimeneza, napadača koji je za Wolverhampton ove sezone postigao 13 pogodaka. 

Willian je jedan od Mourinhovih omiljenih igrača, a portugalski trener može ga dovesti besplatno jer Brazilac ugovor sa Chelseajem ima do kraja sezone. U Tottenham bi mogao i Willianov sunarodnjak Philippe Coutinho, kojem Barcelona traži novi klub.

U veznom redu u klub bi mogli stići veznjak Valencije Geoffrey Kondogbia ili Southamptonov Pierre Emile Hojbjerg, a probleme u obrani Mourinho planira riješiti dovođenjem Dejana Lovrena, koji je nezadovoljan statusom u Liverpoolu. Uz Lovrena bi mogli stići Realov Eder Militao ili Interov Diego Godin, obojica u drugom planu u svojim klubovima. 

Pročitajte više