Nadal i u nacionalnoj tragediji oduševio Španjolce: Rafa zauvijek

Screenshot: Marca

KATASTROFA je zadesila Mallorcu, rodni kraj jednog od najvećih tenisača i sportaša u povijesti. Deset ljudi poginulo je od posljedica nezapamćenih kiša, nakon odrona zemlje i rušenja zgrada, a tisuće su ih ostale bez kuća. Proglašena je trodnevna žalost, a cijela Španjolska duboko je dirnuta tragičnim scenama razaranja i smrti s otoka koji je uvijek bio sinonim za radost i uživanje.

Za razliku od mnogih drugih superzvijezda koje se u takvim prilikama za unesrećene "bore" srceparajućim statusima na društvenim mrežama, Rafa Nadal je doslovno zasukao rukave i navukao čizme te s metlom i lopatom krenuo doista pomagati onima koje je zadesila tragedija, stanovnicima Sant Llorenca, mjesta koje je blizu Nadalovog rodnog Manacora i u kojem ima dosta rodbine i prijatelja. 

Marca, najprodavaniji španjolski dnevni list i jedan od najčitanijih sportskih dnevnika na svijetu, koja je fotografiju Nadala kako čisti usred kaosa stavila na naslovnicu, podsjeća da je "prije samo pet dana tu bila velika fešta''. ''Lokalni nogometni klub pobijedio je u derbiju. A sada je sve u znaku teške tragedije koja je uništila cijeli grad. Ali i ujedinila cijelu zemlju."

Najbolji dokaz toga je veliki teniski šampion: "Glasoviti Španjolac, jedan od najslavnijih državljana ove zemlje, dokazao je da nije gigant samo na terenu nego da njegova veličina leži u njegovoj poniznosti. Jer osim što je priskočio u pomoć rukama i oruđima, na raspolaganje žrtvama katastrofe dao je dvoranu njegove teniske akademije."

Pročitajte više