Nastavljen crni niz hrvatskih tenisača: Mario Ančić poražen protiv Francuza Chardya

MARIO ANČIĆ nije uspio proći prvo kolo turnira u Sankt Peterburgu. Bolji je od njega bio Francuz Jeremy Chardy koji je nakon dva sata igre slavio sa 6:4, 3:6, 6:4.

Ančić je nakon otkazivanja US Opena odigrao šest mečeva, te je tri dobio i tri izgubio. Na posljednjem turniru gdje je igrao (u Stockholmu) je također predao meč zbog isrcpljenosti i visoke temperature, a u Sankt Peterburg je došao, kako je sam govorio, provjeriti trenutačnu fizičku spremnosti.

Hrvatski tenisač je Sankt Peterrburg osvojio prije dvije godine (jedan od tri ATP naslova u karijeri), a lako se moglo dogoditi da ne padne u prvom kolu ove godine. Ančić je imao break prednosti u trećem setu (3:1), ali nije zadržao prednost do kraja.

Chardy je vratio break za 3:3, potom je spasio jednu break loptu u devetom gemu, a kod 5:4 je iskoristio prvu meč loptu za pobjedu.

U prvom setu je dovoljan Chardyju bio jedan break (kod 2:2), dok je u drugom Ančić zaigrao daleko bolje, pogotovona servis, pa je u toj dionici osvojio 87 posto poena nakon prvog servisa čiji je postotak bio čak 74 posto. No, u trećoj dionici je, na kraju, ostao bez snage. 

Koliko je meč bio neizvjestan govore statistički podaci, pa je tako Chardy osvojio tek nešto poena više (83:77), te je iskoristio tri od sedam break lopti, dok je Ančić iskoristio dvije od šest.

Podsjetimo, Ivo Karlović je također poražen i to od Nicolasa Lapenttija u prvo kolu Lyona. Ivan Ljubičić je na istom turniru izgubio jučer, i to od malo poznatog 182. tenisača svijeta, Francuza Ouanne.

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više