NBA

NBA odustaje od gledatelja i okreće se ranijem početku nove sezone

Foto: Getty Images

IAKO još nije službeno objavljen datum početka nove sezone, NBA liga sve je bliža odluci da se američka košarka vrati 22. prosinca.

New York Times objavio je kako bi u tom slučaju pripreme počele 1. prosinca, nepuna dva mjeseca nakon završetka prošle sezone.

NBA je prvo razmatrala sezonu započeti na Božić, ali želja da se s košarkom vrate i gledatelji u dvorane nagnala ju je na pomicanje datuma na Dan Martina Luthera Kinga, 18. siječnja. Budući da zbog novog vala pandemije koronavirusa to ne djeluje realno, ohladila se od te ideje i želi sezonu početi što ranije kako bi sezona 2021./22. mogla početi u standardnom terminu sredinom ožujka, a povećala bi se i mogućnost nastupa NBA igrača na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ako se odluči za 22. prosinca, NBA bi tu odluku morala objaviti u sljedećih nekoliko dana jer je obećala da će to učiniti najmanje dva mjeseca unaprijed, a taj je rok za ovaj konkretni datum već prošao. No slože li se klubovi s idejom, zakašnjela objava ne bi smjela biti prepreka.

Pročitajte više