NEMA HRVATA Izabrana idealna momčad prvog kruga Eura

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
 
EUROPSKO rukometno prvenstvo u Hrvatskoj ušlo je u drugu fazu natjecanja.
 
Nakon grupne faze koja se igrala u četiri grada (Zagreb, Split, Varaždin i Poreč), drugi krug se igra u Varaždinu i Zagrebu. U svakom gradu nalazi se po jedna skupina od šest reprezentacija.
 
Dok se reprezentacije bore za ulazak u polufinale prvenstva, EHF je izabrao početnu sedmorku dosadašnjeg dijela natjecanja, a na popisu nema niti jednog Hrvata, čak ni Cindrića ili Stepančića koji su naši najbolji strijelci na Euru (17 golova).
 
Najbolje lijevo krilo prve faze je Nijemac Uwe Gensheimer, koji je zabio 21 pogodak u tri odigrane utakmice. Na desnom krilu svoje mjesto je našao Norvežanin Kristian Bjornsen. Čeh Ondrej Zdrahala, najbolji strijelac prvenstva, nalazi se na lijevom vanjskom. Na desnom vanjskom je sjajni mladi Francuz Dika Mem.
 
Slovenac Miha Zarabec izabran je za najboljeg srednjeg vanjskog prvenstva. Na pivotu je Šveđanin Jesper Nielsen, a njegov sunarodnjak Mikael Appelgren najbolji je golman turnira, s 32 obrane od 77 udaraca.
 
Večeras će u skupini u Varaždinu od 18:15 igrati Njemačka i Češka, dok će se u drugoj utakmici (20:30) susresti Slovenija i Danska.


 

Pročitajte više