Nevjerica na licima navijača, bez Janice u drugoj vožnji, odlične Nika i Ana

NAŠA najbolja skijašica Janica Kostelić promašila je vrata već nakon deset sekundi prve vožnje, te ju nećemo gledati u drugoj vožnji. No, u drugoj vožnji nastupit će, odlične u prvoj vožnji, Nika Fleiss i Ana Jelušić. Mateja Ferk napravila je također veliku pogrešku, te ju nećemo gledati u drugoj vožnji.
Sa startnim brojem 7 Janica je promašila vrata neposredno prije prolaznog vremena, na razočaranje više od 20.000 gledatelja koji su se okupili oko sljemenskoga Crvenoga spusta. Spustivši se na sredinu staze, Kostelić je pored ograde nakratko zaplakala, a potom je vidno razočarana i ljuta projurila pored novinara prema žičari.

Nakon toga muk i nevjerica zavladali su Sljemenom, a Janica je zaplakala. 


"Nisam točno vidio što se dogodilo s Janicom, ali moram naglasiti da nije lako skijati pod takvim pritiskom." - izjavio je za Index.hr nekadašnji skijaški as Bojan Križaj komentirajući Janičinu nesreću. Križaj je pohvalio organizaciju i atmosferu na Sljemenu.

Ana Jelušić i Nika Fleiss su sjajno odvezle prvu vožnju - Riječanka Jelušić zauzima šestu poziciju sa 79 stotinki sekunde zaostatka za vodećom Austrijankom Marlies Schild, dok je Samoborka Fleiss osma, sa 1.14 sekundi slabijim rezultatom od Schild.

Navijači, kojih se skupilo oko 25.000, zvižde skijašicama koje voze, a nakon što je Janica odustala više nisu bili tako glasni. Nevjerica i razočaranje zavladali su Sljemenom, no nakon odličnih vožnji Nike i Ane navijači su se probudili i ponovo počeli navijati.

I Nika i Ana izjavile su kako su razočarane zbog Janice, no s plasmanom nakon prve vožnje bile bi zadovoljne i u drugoj vožnji. 

"Šteta zbog Janice, a ja i Nika bi potpisale da ostanemo na ovakvim pozicijama i nakraju. Najvažnije je da nismo razočarale ovo brojno gledateljstvo. Na Sljemenu je krasan ambijent, navijači su fenomenalni, i dali mi veliki poticaj. Nadam se da ću i u drugoj vožnji ponoviti ovkvo sijanje.", kazala je nakon prve vožnje Ana Jelušić.

"Izuzetno mi je žao zbog Janice, nije zaslužila ispadanje. Drago mi je što smo Ana i ja odvozile sjajno, te će u drugoj vožnji ipak biti uzbudljivo za naše brojne navijače", riječi su Nike Fleiss.

"Prvi slalom je bio vrlo zahtjevan, staza je dugačka i zahtjeva maksimalnu koncentraciju, niti jednog trenutka se ne smijete opustiti. Tako će biti i u drugoj vožnji, imam dobru poziciju i idem na što bolji frezultat", kazala je mlada Samoborka. 


Nakon prvih tridesetak skijašica vodi Schild (54.69), ispred Amerikanke Sarah Schleper (+0.07 sec) i Finkinje Tanje Poutiainen (+0.24).

Staza koju je postavio Francuz Philippe Martin bila je iznimo duga i teška. Start je na 985 metara, cilj na 785 metara, a dužina staze 650 metara.

Finska skijašica Tanja Poutianen izjavila je za Index.hr kako je atmosfera na Sljemenu fantastična, te je dodala da je super što ima tako puno ljudi. "Utrka će biti napeta" - zaključila je.

Rezultati prve vožnje:

1. Marlies Schild (Aut) 54.69
2. Sarah Schleper (USA) 54.76
3. Tanja Poutiainen (Fin) 54.93
4. Kristina Koznick (USA) 55.11
5. Nicole Hosp (Aut) 55.34
6. ANA JELUŠIĆ (HRV) 55.48
7. Sonja Nef (Švi) 55.73
8. NIKA FLEISS (HRV) 55.83
9. Therese Borssen (Šve) 55.87
10. Anna Ottosson (Šve) 55.99
11. Nicole Gius (Ita) 56.22
12. Marlies Oester (Švi) 56.28
13. Martina Ertl (Njem) 56.30
14. Florine De Leymarie (Fra) 56.31
15. Resi Stiegler (USA) 56.34
42. MATEJA FERK (HRV) 1:01.95

Pročitajte više