LIGA PRVAKA

New York Times je savršeno objasnio zašto je Messi najbolji na svijetu

Foto: EPA-EFE

LIONEL MESSI je u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Uniteda (3:0) još jednom Barcine navijače, ali i neutralne gledatelje, ostavio bez daha.

Argentinski genijalac zabio je dva gola, a mogao je još toliko, te je bio konstantna napast za Unitedovu obranu. O još jednoj briljantnoj partiji, ali i sezoni, odličan tekst objavio je New York Times, čiji novinar Rory Smith je savršeno opisao zašto je Messi jedan od najboljih igrača u povijesti.

"Ovo je četvrta verzija Messija, ako dobro pamtim. (...) Messi kao krilo, Messi kao lažna devetka, Messi kao špica i današnji Messi kojeg ne možete staviti ni u jednu kategoriju. Pitamo se je li ovo njegova posljednja metamorfoza, najbolja i najčišća forma. Danas ga se samo vodi kao napadača, ali ne više ograničenog banalnim idejama poput fiksnih pozicija. S 31 godinom Messi igra gdje želi i kad želi, a Valverdeovi igrači mijenjaju oblik kako bi to sve nalikovalo na momčad", piše Times pa nastavlja:

"Prvih deset minuta utakmice osluškuje protivnika i traži mu najslabiju točku. Onda se pozicionira na mjesto na kojem će napraviti najviše štete, suigrači mu se prilagode i Messi se baca na posao. Nikad ne forsira. Rijetko će se odlučiti na preteške udarce s prevelike udaljenosti. Njegov softver svaki put izračuna vjerojatnost i Messi puca samo kad zaključi da je to najbolja odluka. Pitanje je koliko daleko on može odvesti Barcelonu. Sljedeći protivnik je najvjerojatnije Liverpool, puno ozbiljnija momčad od Manchester Uniteda. Ova Barcelona ima dosta mana koje će ozbiljni protivnici moći iskoristiti. No dok ima Messija, ovu njegovu zadnju verziju, to možda ni neće biti važno. On može iskupiti jako puno grijeha."

Pročitajte više