"Nije nas briga što smo oslabili male klubove, važno je da jačamo Dinamo"

PRIJELAZNI rok u Hvata, bilo zimski ili ljetni, svodi se na bitku Hajduka i Dinama. Vječni rivali prema nepisanom pravilu i sukladno financijskim mogućnostima imaju pravo prvokupa.  "A nama ostalima preostaje da se šuljamo iza njih." - reći će najuspješniji hrvatski nogometni strateg Ćiro Blažević.

Premda je zimski mercato tek nedavno otvoren, mnogi su treneri već stvorili obrise kadra koji će provesti kroz pripreme uoči nastavka prvenstva. Jesu li zadovoljni ili ne, smatraju li se zakinutima i pobijeđenima od konkurencije i što očekuju od preostale dionice Prve HNL, za Index su odgovorili Branko Ivanković, Ivan Pudar, Tomo Erceg, Marinko Koljanin i Miroslav Ćiro Blažević.

Ćiro: Dinamu neće biti lako

"Prije svega, smatram da će nastavak prvenstva biti jako interesantan. Hajduk je s Rukavinom puno dobio i Dinamu neće biti lako. Nama ostalima, kao i obično, ostaju mrvice. Nepravedno je da Dinamo i Hajduk imaju tako velike financijske mogućnosti, a drugi klubovi ne. No, ostaje nam borba vlastitim snagama, to je jedini pravi put u hrvatskom nogometu. O čistkama u Dinamu me ne pitajte, interesira me samo moj klub. Dinamo ima drugu doktrinu, a vidjet ćemo tko će dugoročno imati više uspjeha."

Koljanin: Dinamo i Hajduk morat će prvo proći Kantridu

"Nastavak prvenstva biti će jako težak i za Hajduk i za Dinamo. Osobno, drago mi je da su se pojačali, ali stvari će se iskristalizirati na terenu. Tijekom prijelaznog roka između njih trajala je velika borba; tko će više, tko će bolje. I samo oni znaju koliko su njihovi potezi na kraju isplativi. No, oba kluba morat će prvo proći Rijeku, a tek onda razmišljati o naslovu. Rijeka će i dalje težiti ostvarenju svog cilja. Osim Buducina i Štroka, stigao je i Luka Vučko, no do kraja prijelaznog roka ima još dosta vremena. Mi bi se zadovoljili još jednim pojačanjem. Stvari s Igorom Novakovićem također su blizu rješenja. Mi smo svoj posao obavili, na njemu je da riješi financijske probleme sa svojim kubom."

Erceg: Ne zanima nas Dinamo

"Ne želimo se opterećivati s Dinamom. Mi se borimo na svoj način, a oni na svoj. Naš prioritet i dalje ostaje plasman u Europu. Želimo odigrati jedno-dva kola u okviru europskog natjecanja, a Dinamo i njegovi problemi nas uopće ne zanimaju. Itekako smo zadovoljni obavljenim poslom u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka. Stigli su Rukavina i Pelaić, Rubil već trenira s nama, a Tudoru se još uvijek nadamo. No, odluka nije u našim rukama. Tudor se želi vratiti, no ne možemo utjecati na kombinacije koje se Juventusu nude od strane drugih inozemnih klubova. Što se transfera Ante Rukavine tiče, on će od petka definitivno preseliti na Poljud. Kolika će Šibenik zaraditi? To vam zaista ne mogu reći. No, ionako znate."

Pudar: Hajduk i Dinamo mogli su nam gledati u leđa

"Uprava Šibenika je obećala zadržati igrače, ali svoje obećanje nije održala. Najgore je što lista odlazaka još nije definirana i mnogi će igrači napustiti Šibenik. Na to sam navikao, moj sistem rada je stvaranje igrača, što mi pruža istinsku satisfakciju."

"Ne vidim razlog zašto bi Šibenik stalno gledao u leđa Hajduku i Dinamu. Da je ostala ova momčad i da je došlo par pojačanja uvjeravam vas da bi oni nama gledali u leđa. Šibenik preko transfera nije mnogo zaradio, a sve to smo mogli nadoknaditi bogatim sponzorskim ugovorom koji je klub mogao potpisati da je kadar ostao na okupu. A da ne govorim o nekim europskim uspjesima dogodine i zaradom od posjete gledatelja. Naravno da igrači moraju napuštati male klubove i prelaziti u bolje. To je tužna realnost naše lige."

"U nastavku sezone prednost dajem Hajduku, koji je s Rukavinom, Pelaićem i eventualno Tudorom sposoban za velike stvari."

Ivanković: Nije nas briga što smo oslabili male klubove

"Nas nije briga jesmo li transferima oslabili neke klubove, već nam je važno da jačamo Dinamo. Doveli smo najbolje mlade igrače u Hrvatskoj za koje smatramo da nam već ove zime mogu donijeti mnogo dobrih stvari. Nismo dovodili igrače radi marketinga, već smo pojačavali planski one dijelove momčadi koji nisu bili dobro popunjeni. Recimo i to da nam nedostaje još jedan kvalitetni centarfor."

"I Hajduk se dosta pojačao i smatram da će utrka do kraja biti vrlo neizvjesna, pogotovo ako dođe Igor Tudor. Mi smo jesenas osvojili 87 posto bodova, a to nam je bilo dovoljno za samo plus tri ispred Hajduka. Hajduk je ionako imao dobru momčad, a sada je još bolja."

D.R./V.B.

Pročitajte više