Nijemci slave "svoje dečke", ali i zahvaljuju sucu na previdu

"HVALA vam dečki", zahvaljuje se Bild svojim reprezentativcima i slavi povijesnu pobjedu protiv Engleske u jučerašnjoj osmini finala SP-a.

"Bio je užitak gledati vas. Englezima ste priuštili najveći poraz u povijesti na svjetskim prvenstvima. Istina, ukraden im je gol za 2:2, no tako smo dobro igrali da to nije utjecalo na konačni ishod", stoji dalje u tekstu.

Bild se pojedinačno zahvaljuje glavnim protagonistima, najprije treneru Joachimu Loewu kojeg od milja nazivaju Jogi.

"Ima mladu momčad, prosjek samo 25,4 godine, kojoj je usadio samopouzdanje. Sjajno je proveo u djelo taktiku sa samo jednim napadačem."

A zatim i Thomasu Muelleru, Miroslavu Kloseu, Lucasu Podolskom i Areu Friedrichu, po njima najvažnijim kotačićima Elfa.

"I malo sreće..."

Kleine Zeitung je ipak malo stao na loptu i, uz čestitke reprezentaciji na prolasku i dobroj igri, donosi naslov "Puno vještine i malo sreće", aludiravši na poništen gol Englezima.

"Nikada prije Tri lava nisu izgubila ovako visokom razlikom na SP-u. No, kod rezultata 2:1 Englezima je poništen čisti gol. Lopta je nakon Lampardovog udarca udarila u prečku, a zatim se odbila metar iza gol-linije. Svi su to vidjeli, no ne i sudac. Taj bi gol značio i izjednačenje u krucijalnom trenutku utakmice", stoji u tekstu.

Pročitajte više