Nogometaš u Austriji izbačen iz nogometa 48 utakmica. Evo što je napravio

Foto: Guliver

SKANDAL u Austriji. Amaterski nogometaš Raschid Arsanukaev zaradio je jednu od najrigoroznijih kazni u povijesti sporta. Izbačen je iz nogometa na čak 48 utakmica.

Pitate se što je napravio da bi dobio tako drastičnu kaznu? Slomio je nos svom protivniku.

Bild prenosi kako je ruski igrač kažnjen jer je sucu Romanu Giovaniju poslije isključenja rekao kako će mu "pokazati što je kažnjivo" i zatim je glavom udario suparničkog igrača i slomio mu nos.

Njegov klub Viktoria, član devetog ranga austrijskog nogometa, odmah je izbacio Arsanukaeva, a slučaj je preuzela i lokalna policija.

Igraču kojem je slomio nos potrebna je rekonstrukcijska operacija i neće se moći baviti sportom idućih nekoliko mjeseci.

Poslije objave kluba i službene potvrde raskida suradnje javio se tamošnji županijski savez i obavijestio kako je poduzeo nekoliko koraka da bi se osigurao od mogućeg Arsanukaevog pokušaja povratka u austrijski niželigaški nogomet.

"Obavijestili smo i ostale saveze u našem susjedstvu. Želimo spriječiti moguću ponovnu registraciju u nekom od drugih niželigaških klubova", piše u priopćenju.

Pročitajte više