Novi heroj San Sira: Očekivao sam noć poput ove

Foto: Epa

NOGOMETAŠI Milana postali su u utorak prvim polufinalistima ovogodišnjeg izdanja Kupa Italije, nakon što se pred svojim navijačima na San Siru svladali Napoli s 2:0, a oba je pogotka postigao novopridošli poljski napadač Krystzof Piatek.

Poljak je u 11. minuti iskoristio pogrešku gostujućeg obrambenog igrača Nikole Maksimovića, sam se sjurio prema vrataru Meretu i poslao loptu u mrežu. U 27. minuti je Poljak s lijeve strane kaznenog prostora snažnim i preciznim udarcem pogodio suprotni kut Napolijevih vrata za 2:0.

VIDEO golova pogledajte ovdje.

U srijedu su na rasporedu još dvije utakmice, Fiorentina – Roma i Atalanta – Juventus, dok će posljednji polufinalist biti poznat u četvrtak, nakon dvoboja Inter – Lazio.

U polufinalu će se igrati dvije utakmice. Prvi dvoboji su na rasporedu 27. veljače, a uzvrati će biti odigrani tek 24. travnja.

Finale je na programu 15. svibnja, a bit će odigrano na rimskom Olimpicu.

Piatek je nakon utakmice poručio da je presretan, ali i ne previše iznenađen što je na ovakav način debitirao za svoj novi klub kao starter.

"Očekivao sam noć poput ove. Rekao sam da sam spreman, a ovo mi je dalo samo vjetar u leđa. Zadovoljan sam i bilo je lijepo, ali ovo je tek početak", započeo je samouvjereni Piatek te nastavio:

"Oba gola su bila sjajna, iako su bila potpuno različita. Prije utakmice sam pričao s Laxaltom i Borinijem kojim sam rekao da mi, ako je moguće, šalju baš lopte poput ovih, duge i visoke. Volim takve pasove, tu se najbolje snalazim. Kod drugog gola ispred sebe sam imao Koulibalyja. Nije bila lagana situacija, ali se dobro završilo. Bilo je predivno igrati na San Siru i hvala navijačima na podršci, a ja se već okrećem novoj utakmici protiv Rome koja se igra za vikend", zaključio je 23-godišnji Poljak.

Krzysztof Piatek je u Milan stigao nakon što je u dresu Genoe na 19 utakmica u Seriji A postigao 13 golova, a plaćen je 35 milijuna eura. Prije samo pola godine Piatek je igrao u domovini, gdje je nastupao za Cracoviju.

Pročitajte više