LIGE PETICE

Novi vođa Uniteda: "Nemamo igrače za trofeje. Molim navijače za strpljenje"

Foto: EPA

NEMANJA MATIĆ je posljednji igrač iz trenutnog sastava Manchester Uniteda koji je osvojio Premier ligu. Doduše, s Chelseajem 2017. godine, ali je zbog te činjenice najiskusniji u svlačionici Crvenih vragova.

Srpski reprezentativac se stoga nije libio poručiti da ekipi Olea Gunnara Solskjaera nedostaje iskustva za ulazak u borbu za trofeje.

"Trofeji se osvajaju kvalitetom i iskustvom. Mi imamo samo kvalitetu"

Na Old Traffordu još nisu odlučili tko će biti kapetan u novoj sezoni, ali Matić je dobio vrpcu u prijateljskoj utakmici protiv Intera i ovim javnim istupom dao je do znanja da želi lidersku ulogu u svlačionici.

"Titule se osvajaju kvalitetom i iskustvom. Mi u ovoj ekipi imamo kvalitetu, ali nikakvo iskustvo", započeo je otvoreno Srbin pa nastavio:

"Imamo pet ili šest top igrača, međutim, oni su još mladi. Na primjer, Rashford ili Martial. Pokazali su kvalitetu na terenu, ali su premladi da bi vodili ovu momčad do trofeja. Greenwood recimo - ogroman potencijal! United ima veliki projekt za njega. Međutim, morat će mu se dati vremena jer sa 17 godina ne može igrati kao s 26 ili 27. Navijači u nogometu uvijek žele rezultate, trofeje.

Ovaj put će se morati strpjeti. Uvjeren sam da će ovi momci jednog dana vratiti Manchester ondje gdje pripada."

"Kapetanska traka je važna, ali važnije je igrati dobar nogomet i boriti se jedan za drugog"

Matić ne bježi od odgovornosti jer je jedan od starijih u ekipi. Pohvalio ga je i Bryan Robson.

"Uvijek je lijepo čuti kad vas takva legenda hvali. To mi mnogo znači. Pokušat ću voditi ove momke što bolje mogu. Posebno one koji su na terenu ispred mene, oni moraju slušati. Ovdje sam da im pomognem."

O kapetanskoj vrpci također je rekao nekoliko rečenica.

"Bilo mi je veliko zadovoljstvo što sam bio kapetan. I čast. Trener tek treba donijeti odluku o kapetanu za iduću sezonu. Što god da odluči, bit će u redu. Traka je važna, ali još važnije je da igramo dobar nogomet, da se borimo jedni za druge", zaključio je Nemanja Matić.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više