NOVI ŽIVOT PJACE U JUVENTUSU Allegri mu spremio novu ulogu u momčadi

Foto: Getty Images / Guliver Image

SEDAM mjeseci nakon što je pokidao križni ligament koljena u prijateljskoj utakmici protiv Estonije, Marko Pjaca vratio se nogometu. Igrač Juventusa jučer je odigrao prijateljski susret protiv niželigaša Trina i zabio dva gola u pobjedi 6:0.

Time je bivši nogometaš Dinama poslao jasnu poruku treneru Massimilianu Allegriju kako je spreman zaigrati prvi put ove sezone za Staru damu u natjecateljskim utakmicama, a talijanski mediji vjeruju kako bi čak mogao dobiti priliku u nedjelju protiv Beneventa u 12. kolu Serie A.

Međutim, otkad se ozlijedio, mnogo se toga promijenilo u momčadi iz Torina. Mario Mandžukić je siguran na lijevom krilu, Paulo Dybala igra iza napadača, a desno je Juan Cuadrado. Naravno, tu je i pojačanje iz Fiorentine Federico Bernardeschi, koji želi postati standardan u prvih 11, baš kao i Douglas Costa, koji je stigao iz Bayerna.

Zato Pjacu čeka paklena konkurencija na poziciji krila, gdje praktički po dva igrača imaju prednost nad njim. No, zato je Allegri spremio pravo iznenađenje. 

Iskusni strateg je tijekom prošle sezone iznenadio sve kada je gurnuo Mandžukića na lijevo krilo te s tom idejom ponovno osvojio Serie A i Kup Italije, a zaustavljen je tek u finalu Lige prvaka od Reala. Sada će trener iz Livorna ponovno eksperimentirati s Hrvatom, ali će to biti Pjaca.

Hrvatskog reprezentativca čeka nova pozicija - napadača! On će biti zamjena za sjajnog Gonzala Higuaina, koji je do sada u 16 utakmica zabio osam golova i upisao tri asistencije. No, Argentinca nema u velikim europskim utakmicama, što mu navijači Juventusa najviše zamjeraju.

S druge strane, Pjaca je od samog dolaska pobrao simpatije crno-bijelih pristalica, koje su bile uz njega kada je doživio tu tešku ozljedu u Tallinnu.

Pjaca je do sada za Juve 20 odigrao utakmica i postigao jedan pogodak protiv Porta u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka prošle sezone i time otvorio put talijanskoj momčadi do četvrtfinala, a kasnije i finala. 

 

Pročitajte više