U 22 GODINE OSVOJIO 14 TROFEJA "Odlazim, sve vas jako volim"

Foto: Getty Images/Guliver Image

ONO O ČEMU se pričalo mjesecima, danas je dobilo i službenu potvrdu. Legendarni Chelseajev kapetetan John Terry (36) objavio je da na kraju sezone odlazi sa Stamford Bridgea. Terry neće još završiti karijeru, no smatra da je vrijeme da promijeni klub.

"Nakon 22 godine u klubu toliko toga imam za reći, emocije mi se miješaju. Riječima ne mogu opisati koliko volim ovaj klub i naše navijače. Želio bih zahvaliti svakome od njih na nevjerojatnoj podršci koju ste mi iskazivali sve ove godine. Dugo sam razgovarao s ljudima iz kluba i zajedno smo zaključili da je za mene i klub najbolje da odem. Smatram da mogu još šuno toga dati na terenu, no svjestan sam da više nisam u prvom planu", objavio je Terry i dodao kako još nije odlučio gdje će nastaviti karijeru.

Zadnju utakmicu za prvu momčad igrao je u veljači protiv Wolverhamptona u FA Cupu, a u Premiershipu je zadnji put nastupio još u studenom.

Terry je u Chelsea došao 1995. godine. Odigrao je 713 utakmica i zabio 66 golova te pomogao klubu da osvoji 14 trofeja. U vitrine je stavio četiri naslova engleskog prvaka, jednu Ligu prvaka, pet FA kupova, jednu Europsku ligu i tri engleska liga kupa. Bio je kapetan momčadi rekordnih 578 puta, a debitirao je sa 17 godina na utakmici protiv Aston Ville.

Engleski mediji kao moguće Terryjeve sljedeće destinacije navode Kinu, Ujedinjene arapske emirate, SAD, Portugal i Australiju, a ne isključuju ni mogućnost ostanka u Premiershipu u nekom drugom klubu.

Pročitajte više