Održano povijesno vaganje za UFC 214

Foto: Screenshot/UFC

KALIFORNIJSKI grad Anaheim ugostit će 29. srpnja spektakularni UFC 214, a Daniel Cormier, Jon Jones, Tyron Woodley, Demian Maia, Cristiane “Cyborg” Justino i Tonya Evinger već su sada ušli u povijest kao prvi UFC-ovi borci i borkinje na kojima se počela primjenjivati nova politika u borbi protiv prekomjernog skidanja kilograma.

Kao što je već najavljeno i predstavljeno u planu koji sadržava deset točaka, Atletska komisija države Kalifornije (CSAC) na ovom eventu započela je kontrolirano vaganje koje se provodi 30 dana i deset dana prije održavanja borba. To vaganje će se po uzoru na WBC primjenjivati u slučaju borbi za UFC-ovu titulu.

Šest UFC-ovih zvijezda eventa koji nam donosi povratak Jona Jonesa i čak tri borbe za naslov izvagalo se u procesu koji je Komisija nadgledala preko FaceTime aplikacije.

Andy Foster iz CSAC-a nije htio u razgovoru s MMA Fightingom otkriti o kojim je točno brojkama riječ, ali je ukratko poručio da je zadovoljan s trenutnim stanjem izvaganih sudionika UFC-a 214.

"Zadovoljni smo suradnjom kampova i boraca. Ovo nije bio ni malen niti lagan posao, ali svi su pomogli u njegovoj realizaciji", izjavio je Foster i nadodao kako su njegovi doktori odredili težinu preko koje borci nisu smjeli ići, ali nije govorio o konkretnim borcima.

 

 

 

Pročitajte više