Oni su se mlatili s Boysima. Jedna su od najopakijih navijačkih skupina u Europi

Foto: Screenshot YouTube

SINOĆ je gorjela zagrebačka Dubrava. Noć uoči utakmice pretkola Lige prvaka između Dinama i varšavske Legije došlo je do žestokog sukoba između BBB-a i navijača poljskog prvaka.

 

Brojni navijači poljske momčadi, poznati po huliganskim ispadima u zemlji i inozemstvu, došli su u Zagreb dan prije prve utakmice Dinama i Legije u trećem pretkolu Lige prvaka, koja se igra na Maksimiru danas od 20 sati.

Kaos u Dubravi

Pozicionirali su se u Dubravi, dijelu Zagreba poznatom po brojnim i žestokim BBB-ima. Jedna od brojnih snimaka koje kruže društvenim mrežama prikazuje poljske navijače kako sjede u kafiću, kada navijači Dinama dotrčavaju i napadaju ih.

Navijači Legije, poznati pod imenom Teddy Boys 95, najopakija su navijačka skupina u Poljskoj, a bolji poznavatelji navijačke supkulture kažu da su među najbrutalnijim u Europi. Znali su upadati u teren i fizički napadati protivničke navijače.

Često dogovaraju tučnjave s protivničkim navijačima, a kako prema navijačkom kodeksu uporaba oružja nije dozvoljena, poljski navijači uglavnom se bave borilačkim vještinama i ne libe se žestoko mlatiti s rivalima.

Mlate protivničke igrače, potjerali vlasnika kluba

Također, ta navijačka skupina godinama je bila u sukobu s upravom Legije. Kad je klub prije 19 godina upao u financijske probleme, skupina Teddy Boys 95 prosvjedovala je zbog odluke čelnika kluba da podignu cijene ulaznica.

Taj sukob je trajao sve do 2012., kad je gazda kluba otišao, a na njegovo mjesto je došao bogati poduzetnik i dugogodišnji navijač Legije.

Klub se tada podigao i financijski i rezultatski, a postignuto je i primirje s navijačima.

Pročitajte više