Optuženik na suđenju u Bochumu: U Bundesligi se ne namješta, igrači su preskupi

KRISTIAN S., jedan od prvoosumnjičenih i prvoprocesuiranih u aferi namještanja nogometnih utakmica diljem Europe, a kojem se sudi u Bochumu, pušten je braniti se sa slobode.

Nakon 13 mjeseci koliko je proveo u zatvoru da ne bi mogao utjecati na svjedoke, Kristian S. je u ponedjeljak pušten braniti se sa slobode nakon što je uplatio traženih 10.000 eura jamčevine.

Spomenutog optuženika tužitelj tereti za namještanje rezultata nogometnih utakmica u Oberligi, hijerarhijski petom stupnju natjecanja njemačkoga ligaškog sustava.

Kao svjedok se u ponedjeljak na Zemaljskom sudu u Bochumu pak pojavio Marijo C., također jedan od optuženika, kojem će suđenje početi sljedeće godine.

U iskazu koji je dao njemačka je javnost barem mogla saznati da se utakmice ne namještaju u najelitnijem razredu njemačkoga klupskog nogometa, Bundesligi.

"Prosječnom bi bundesligaškom nogometašu trebalo ponuditi daleko više novca da bi pristao sudjelovati u manipuliranju rezultatom. Ne kažem da se to ne bi moglo realizirati uz odgovarajuće uvjete, ali zasad sumnjam da je itko pokušao", rekao je Marijo C.

Njemačko državno odvjetništvo prikupilo je podatke o 312 namještenih utakmica diljem Europe. Od nekoliko njemačkih slučajeva ide se najdalje do 2. Bundeslige.

Pročitajte više