Osijek preživio penal i svladao Rudeš

Foto: Igor Kralj / Pixsell

OSIJEK je na gostovanju u Zagrebu pobijedio Rudeš 1:0 u prvoj utakmici 20. kola Prve HNL odigranoj u petak.

Za 11. ovosezonsku prvenstvenu pobjedu Osječana strijelac je bio Mirko Marić u 48. minuti. Rudeš je najbolju priliku imao u 41. minuti, kad je vratar Osijeka Marko Malenica skrivio kazneni udarac, ali se iskupio obranivši jedanaesterac što ga je izveo Nikola Krajinović.

Osijek je s 37 bodova na drugom mjestu. Daleko ispred svih je Dinamo s 48 bodova, a Osječane prate Lokomotiva i Rijeka s po 34 boda i uz utakmicu manje. Rudeš je uvjerljivo zadnji sa samo tri boda iz 20 utakmica i još uvijek je jedina prvoligaška momčad bez pobjede.

Odlučujući događaj na utakmici bio je kontranapad Osječana, što je uslijedio nakon pogreške Rudešove obrane. Marić je vukao loptu 20-ak metara i nakon što je ušao u kazneni prostor domaće momčadi s desne strane, odlučio je pucati. Udarac nije bio iznimno snažan, ali je Marić precizno pogodio suprotni donji kut pokraj nemoćnog vratara Ivana Banića, koji je zaustavio udarce gostujućih napadača u nekoliko opasnih situacija u drugom poluvremenu te tako spriječio uvjerljiviji poraz domaće momčadi. Rudeš je doživio 17. poraz u ovoj sezoni.    

U subotu će biti odigrane dvije utakmice 20. kola. Od 15.30 sati Slaven Belupo će ugostiti Goricu, a od 17.30 sati na Maksimiru će igrati Dinamo i Istra 1961. U nedjelju od 15.30 sati Inter je domaćin Rijeci, a od 17.30 sati na Poljudu će se za bodove boriti Hajduk i Lokomotiva.

Pročitajte više