Otkriveni detalji najskupljeg transfera u povijesti nogometa

Foto: Getty Images/Guliver Image

JUVENTUS je konačno otkrio sve financijske detalje vezane uz najskuplji transfer u povijesti nogometa. Na sastanku čelnika kluba i njegovih dioničara u Torinu klupski predsjednik Andrea Agnelli, potpredsjednik Pavel Nedved i direktor Giuseppe Marotta iznijeli su podatke o financijskom stanju kluba.


Nakon sastanka Marotta se obratio medijima koje je, očekivano, najviše zanimao točan iznos transfera Paula Pogbe u Manchester United prošlog ljeta. Najskuplji nogometaš svijeta napustio je Torino za 105 milijuna eura (uz dodatne bonuse) kako bi se vratio u Manchester United kojeg je samo četiri godine ranije napustio za 1,5 milijun eura.

Mino Raiola dobio 27 milijuna eura

"Pogba je stigao iz Uniteda za 1,5 milijun eura. Nakon četiri godine u klubu želio se vratiti u Englesku, pod svaku cijenu je htio otići. Tražili smo 105 milijuna eura odštete uz još 5 milijuna kroz bonuse koji će biti isplaćeni u slučaju da Pogba potpiše novi ugovor s Unitedom ili bude prodan za više od 50 milijuna eura", izvjestio je Marotta pa otkrio koliko je zaradio najuspješniji nogometni menadžer današnjice Mino Raiola koji osim Pogbe zastupa i Zlatana Ibrahimovića te niz slavnih igrača. 

"Raiola i njegovo društvo dobit će 27 milijuna eura. Kada sve zbrojimo, ukupno smo na Pogbi zaradili 72 milijuna eura", otkrio je Marotta.

Ako francuska zvijezda potpiše novi ugovor s Manchesterom ili se nađe klub koji će ga otkupiti za više od 50 milijuna eura, Juventusu će pripasti dodatni bonus od 5 milijuna eura pa će rekordni transfer dodatno porasti.

"Nismo ga željeli prodati ni za 105 milijuna"

Marotta je morao braniti poteze klupskih čelnika u proteklim mjesecima jer im dio navijača i stručnjaka zamjera što nisu pronašli pravu zamjenu za Pogbu.

"Nismo ga željeli prodati ni za 105 milijuna, željeli smo u Juventusu postaviti francuski temelj. Uvijek ciljamo na najveće uspjehe, i u prijelaznom roku želimo napraviti najbolji posao. Pet godina smo nedodirljivi prvaci. Liga prvaka je drugačija, ne osvaja ju uvijek najbolja momčad. Vjerujemo da imamo momčad za natjecanje, neovisno o neuspjelim transferima Witsela i Matuidija. Govorilo se da imamo staru momčadi, ali podsjećam vas da na klupi imamo i 16-godišnjeg igrača koji će sigurno igrati", dodao je Marotta.

Dodirnuo se i statusa još nekih igrača, Chelseajev Juan Cuadrado ostat će u Juventusu do kraja trogodišnje posudbe, a ukoliko "Stara dama" osvoji titulu morat će ga otkupiti i Englezima platiti 20 milijuna eura. Simone Zaza, kojeg je Juve posudio Slavenu Biliću u West Ham, donosi "bianconerima" 5 milijuna eura ove sezone, a ako zaigra za Bilića 14 puta (trenutno je na 7 nastupa) "Hammersi" će ga morati otkupiti. Kingsley Coman, koji je posuđen Bayernu na dvije godine, donosi Juventusu 7 milijuna eura, a Nijemci ga mogu otkupiti za još 21 milijun i očekuje se realizacija tog transfera.
 

Pročitajte više