Paraolimpijcu Pistoriusu dodatno vrijeme za ispunjavanje norme za Peking

JUŽNOAFRIKANAC Oscar Pistorius, invalid koji se odnedavno može natjecati u konkurenciji nehendikepiranih atetičara, dobio je dodatno vrijeme za ispunjavanje norme.

Pistorius, koji trči na protezama, drži paraolimpijske svjetske rekorde na 100, 200 i 400 metara. Njegovo najbolje vrijeme na 400 metara iznosi 46.33, dok za olimpijsku normu treba istrčati dionicu u vremenu 45.55.

"Sastao sam se s ljudima iz Južnoafričkog atletskog saveza, koji su bili jako ljubazni i produžili mi rok da pokušam izboriti nastup u Pekingu do 16. srpnja, nakon nastupa na mitingu Zlatne lige u Luzerneu", izjavio je Pistorius.

"Moje šanse za nastup na Olimpijskim igrama puno su realnije u štafeti. Znam da sam među najboljim Južnoafrikancima na 400 metara, a u momčad treba izabrati pet ili šest ljudi. Prošle godine završio sam drugi na nacionalnom prvenstvu, a dečko koji me je pobijedio više ne trči. Samo jedan Južnoafrikanac ostvario je B-kvalifikacijsku normu ove godine na 400 metara i znam da sam sigurno među najbolja tri."

"Pistorius je također dodao da će nastupiti na mitingu u Milanu 2. srpnja i na mitinzima Zlatne lige u Rimu 11. srpnja i Luzerneu pet dana kasnije."

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više