SERIE A

Pašalićeva Atalanta razbila Bolognu i srušila rekord star 87 godina

Foto: EPA

ATALANTA je svladala Bolognu s visokih 4.1 u susretu 30. kola talijanske Serie A.

Klub iz Bergama odigrao je jedno od boljih poluvremena u svojoj povijesti i nakon prvih 45 minuta već je vodio 4:0.

Sva četiri zgoditka Atalanta je uspjela postići nakon samo 15 minuta igre, što se u Serie A nije dogodilo čak 87 godina. Dva zgoditka postigao je Slovenac Josip Iličić, dok su po jedan dodali Duvan Zapata i Hateboer.

Hrvatski veznjak Mario Pašalić u igri je od 46. minute, a trener gostiju Siniša Mihajlović imat će pune ruke posle nakon ovakve blamaže svoje momčadi.

Posljedica je to prekrasnog napadačkog nogometa kojeg igraju nogomteaši iz Bergama pod vodstvom starog trenerskog lisca Gian Piera Gasperinija. Atalanta je ove sezone klub s najviše postignutih pogodaka u Serie A (64) s dva više od Juventusa (62).

A Duvan Zapata četvrti je strijelac lige s 19 postignutih pogodaka u 29 susreta. Ispred njega samo su Cristiano Ronaldo s istim brojem pogodaka, Krzystof Piatek (20) i Fabio Quagliarella (21).

Počasni pogodak za goste Riccarda Orsolinija u 54. minuti.

Atalanta - Bologna Live Score

Posljednji klub koji je uspio postići četiri pogotka u prvih 15 minuta utakmice bio je Juventus koji je to napravio u ožujku 1932. godine.

Stara dama tada je igrala protiv Rome i nakon 15 minuta imali su vodstvo od četiri pogotka razlike. Juventus je na kraju taj susret dobio sa 7:2.

Također, dva sjajna zgoditka u prvih pet minuta, koje je postigao Iličić, posljednji su se put dogodila 2001. godine. Legendarni Marco Di Vaio tada je u dresu Parme postigao dva zgoditka u prvih pet minuta u pobjedi 3:2 protiv Udinesea.

Standings provided by Sofascore LiveScore
 

 

 

Pročitajte više