Pavlek: Ne ulizujem se Kosteliću, pitao sam ga koji mu je vrag kad je pomogao Schild

NAKON što je rođeni perfekcionist Ante Kostelić uoči druge slalomske vožnje u Mariboru savjetovao Mariles Schild kako da što bolje prijeđe zahtjevnu stazu koju je sam postavio, reakcije su bile podijeljene.

Janica je, kao i obično, bila vrlo tiha, te je kratko prokomentirala da Svjetski kup zaslužuje zahtjevnije staze. Direktor reprezentacije Vedran Pavlek ipak je bio nešto glasniji.

"Nisam mogao vjerovati. Pitao sam ga, doduše mirnim tonom, koji mu je vrag bio kad je to napravio." - kazao nam je Pavlek tijekom telefonskog razgovora.

"Antu poznajem od svoje pete godine i o njemu imam visoko mišljenje. Trenirao me, između nas dvoje i cjelokupne obitelji Kostelić postoji neraskidiva veza. Vrlo je širokogrudan i zaslužuje fair-play trofej. No, nakon utrke, kad se situacija malo primirila, Ante mi je pokušao objasniti zbog čega je postupio kako je postupio. Rekao je kako nikada ne bi tako nešto savjetovao lošoj ili prosječnoj skijašici. Schild je iznimna tehničarka, a kako je Ante na stazi postavio mnoge zamke, upozorio ju je na vertikalna četverostruka vrata. Barem mu više neće predbacivati netrpeljivost prema austrijskim suparnicama." - kazao je Pavlek.

Kad smo već kod netrpeljivosti, direktor se osvrnuo i na Kostelićeve, često oštro osuđivane, odgojne mjere.

"Anti se često imputiralo da je iznimno strog prema svojoj djeci, a on je obična poštenjačina koja voli sport i natjecanje. Gesta u Mariboru samo je potvrdila njegovu širokogrudnost. Nemojte misliti da se ulizujem Kosteliću, ali jednostavno je takav kad uoči da ima posla s poštenim čovjekom. Schild to, u svakom slučaju, jest." - dodao je Pavlek.

"Sjećam se kako je Ante na SP-u u Bormiu postavio najdužu stazu prema visinskoj razlici, iako je Janica bila bolesna. Imala je visoku temperaturu, staza nije mogla biti zahtjevnije postavljena, to vam dovoljno govori. Zahtjevne staze Kostelićeva su specijalnost i ja ga u tome podržavam. To vam je isto kao da u nogometu rastegnete gol na 20 metara, pa tko ga ne bi zabio." - predočio nam je Pavlek.

Direktor nam se inače, javio iz Bad Kleinkircheima, gdje je Janica Kostelić jutros odradila svoj prvi trening.

"Nakon tehničkih disciplina i brojnih uzbuđenja koja smo imali tijekom Snježne kraljice, Janica je jučer konačno imala prijeko potreban dan odmora.
Jutrošnji trening bio je više u cilju skeniranja staze. Provjerovali smo promjenu svjetla, to je u spustu vrlo važno. Sutra, prilikom drugog treninga, bit ćemo mnogo relevantniji."  - zaključio je Pavlek.

U Bad Kleinkirchheimu za petak i subotu je najavljen spust, a za nedljelju Super G.

D.R.

Pročitajte više