Pele od proizvođača televizora traži 30 milijuna dolara jer je u reklami podvalio njegovog dvojnika

 

PELEU nikad dosta para i reklama. Iako se bliži smiraju života (75 mu je godina), koristi baš svaku priliku za zaradu, pa se tako smije oglašavajući Pepsi, Mastercard, Emirates, Subway, Viagru i tko zna što još sve ne.
 
Trebao je reklamirati i Samsung, ali korejski multimedijalni div prije tri godine u zadnji tren se povukao iz činilo se uspješno zaključenih pregovora s najboljim nogometašem svih vremena. 
 
Ipak, Pele i njegovi odvjetnici tvrde da on ipak "glumi" u reklamnoj kampanji za Samsungove televizore, ali tako da se konglomerat odlučio za daleko jefitnije rješenje i umjesto skupog Pelea, za kampanju uzeo nepoznatog čovjeka koji sliči slavnom Brazilcu.
 
Pele zato traži "najmanje 30 milijuna dolara", a njegov odvjetnik Frederick Sperling u tužbi navodi da se Samsung navedenom reklamom bogati, ali zadirući u Peleova prava i umanjujući vrijednost njegovog branda. "Želimo dobiti poštenu nadoknadu za neovlašteno korištenje Peleovog identiteta i kako bi spriječili buduća neovlaštena korištenja."
 
Sporna reklama objavljena je u New York Timesu i prema tužbi, pokazuje "lice nasmijanog čovjeka koji veoma podsjeća na Pelea pored televizora na kojem je nogometaš koji izvodi škarice, što je udarac kojeg je usavršio i proslavio Pele."

Pročitajte više