Pepe Puch s minimalnim izgledima za finale

NAŠI jedini predstavnici u konjičkom sportu na Olimpijskim igrama u Ateni, Austrijanac s hrvatskom putovnicom Pepo Puch i njegov konj Banville dIvoy, nisu najbolje započeli nastup u disciplini eventing.

Ispit dresure, koji se sastoji od 21 elementa u hodu, kasu i galopu, Pepo Puch i Banville dIvoy su izveli tako da su ih suci svrstali na 65 mjesto od 75 natjecatelja.

Istina, Pepe Puch je i prije nastupa tvrdio da je za Banvillea dIvoya ispit dresure najteži u cijelom eventingu zbog njegove senzibilnosti i plahosti zbog kojih često zna biti isprovociran i izgubiti koncentraciju, te praviti pogreške. To se dogodilo i tijekom današnjeg nastupa kada je publika tijekom natjecanja pljeskala što se odrazilo na izvedbu našeg para. Najniže ocjene dobili su za stoj, odstupanje u natrag i promjenu galopa u zraku, što im je donijelo 68.60 negativnih bodova i 65. mjesto nakon prvog dana s vrlo malo izgleda za plasman u finale u koje će ući 25 najboljih nakon dresure i crooss countrtrya.

Sutra je na redu cross country najbolji dio našeg jahačkog para, koji će startati kao 61. u 12.00 sati.

Danas je došlo i do promjene u vodstvu. Nakon prvog dana dresure prvi Francuz Nicolas Touzaint sa Galan de Sauvagere sa 29.40 negativnih bodova, druga je Britanka Pippa Funnell sa Primores Pride sa 31.40, a treća Nijemica Bettina Hoy sa Ringwood Cockatooom i 32 negativna boda.

U ekipnom dijelu vodi Velika Britanija sa 113.20 negativnih bodova, druga je Francuska sa 113.40, a treća Njemačka sa 114.40 bodova.

Natjecanje se nastavlja sutra utakmicom cross countrya na stazi dugoj 5700 m i sa 34 prepone i 45 skokova.

Pročitajte više