Pilić: Izmišljotina je da nisam želio da Srbija igra u Splitu



NIKOLA PILIĆ pričao je o svojoj karijeri i iskustvima, te naglasio kako je izmišljotina da nije želio ogled Hrvatske i Srbije u Splitu.

Današnji savjetnik srpske teniske reprezentacije Nikola Pilić u emisiji Nedjeljom u 2 otvoreno je pričao o susretu Hrvatska-Srbija u Davis Cupu. Naglasio je kako zbog emocija neće prisustvovati tim mečevima.

"To da sam ja bio protiv Splita je netko izmislio, jer a s tim nemam veze. To odlučuje hrvatski teniski savez. Još 2009. godine sam rekao Bobi Živojinoviću da, ako dođe do tog susreta, ja nisam tu", rekao je Pilić i dodao:

"Netko tko je to rekao ne zna da sam ja udaljen svjetlosnim godinama od tog izbora", dodao je proslavljeni teniski stručnjak i objasnio kako se neće pojaviti na tom meču, baš zbog sjajnih trenutaka koje je imao sa hrvatskom reprezentacijom.

"To je specifičan susret i ne bih želio biti protiv reprezentacije s kojom sam proživio tako lijepe trenutke. To mi je ujedno najdraži uspjeh..."

Vratio se tad na trijumf u Bratislavi i osvojen Davis Cup:

"Takva atmosfera teško će se ponoviti, svi su bili ushićeni, igrači, gledatelji...". Iz tog vremena datira i Karlovićevo negodovanje zbog raspodjele novaca:

"Broj 3 i broj 40 ne mogu imati isti novac. Karloviću je bilo teško jer je imao ispred sebe nekoliko igrača. Tako je bilo svugdje, pa i kod mene", kratko je objasnio Pilić.

O Ivaniševiću

Upitan je li imao problema s Goranom Ivaniševićem i je li mu kasnio nakon večernjih izlazaka, Pilić je rekao:

"Bilo je to tad dobro društvo, on bio je mlad, želio je to jednom duže ostati, no nije tu bilo problema. Tad je imao izlazak do jedan, a stigao je oko 1 i 15 rekavši da nije bilo taksija". Piliću je strašno žao što Ivanišević nije preuzeo reprezentaciju nakon njega:

"Goran je jako puno napravio za reprezentaciju, bio je kičma reprezentacije. Nemam pojma zašto nije bio izbornik, Čačiću sam u Bratislavi rekao da sam došao do Mont Everesta i otišao nakon pet godina".

"Žao mi je što nije to napravio, baš zato jer je jako puno napravio za reprezentaciju".

O taktičkom laganju

Koristi li metode kao Ćiro Blažević, da zavađene igrače miri laganjem kako pričaju lijepo o rivalu:

"1992 u Barceloni morao sam lagati jer Stich i Becker nisu pričali. Pričao sam obojici kako jedan drugog hvale. Lagao sam znajući da njih dvojca ne pričaju, a igraju u parovima. Na kraju smo osvojili turnir".

Pročitajte više