OLIMPIJSKE IGRE

Pogledajte reakciju Tina Srbića na odgodu Olimpijskih igara

Screenshot: HGS

JAPANSKI premijer Shinzo Abe danas je, nakon telefonskog razgovora s predsjednikom Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomasom Bachom, objavio odluku o odgodi Olimpijskih igara zbog pandemije koronavirusa.

Na telefonskoj konferenciji sudjelovali su i guverner Tokija Yuriko Koike, predsjednik organizacijskog odbora OI-ja 2020. Yoshiro Mori i japanska ministrica za Olimpijske igre Seiko Hashimoto, potvrdila je japanska vlada. 

Na olimpijske čelnike i organizatore izvršen je golem pritisak jer su davali do znanja da će se Igre možda održati unatoč globalnoj krizi s virusom i nemogućim uvjetima za pripreme. 

Stigle su i prve reakcije hrvatskih sportaša na ovu odgodu, a najbrži je s reakcijom bio Tin Srbić, naš svjetski prvak iz 2017. i aktualni viceprvak svijeta.

"Pozdrav svima, evo sad sam saznao da su Olimpijske igre u Tokiju odgođene vjerojatno za 2021. u tom nekom sličnom terminu. Mislim da je to jedina prava odluka u ovom trenutku. Ostanite svi doma da se ova situacija smiri pa da sljedeće godine svi uživamo u Olimpijskim igrama", rekao je Tin Srbić u poruci koju je poslao medijima. 

Pročitajte više