Pokrenuta istraga protiv CSKA zbog krađe kakvu Euroliga ne pamti

Foto: Screenshot Twitter

SRAMOTNE scene dogodile su se u Moskvi u srijedu u završnici euroligaškog dvoboja između CSKA i Žalgirisa. Ruska momčad je nakon produžetaka pobijedila 99:97, no rezultat i sve što se događalo na parketu palo je u drugi plan zbog skandala s mjerenjem vremena na samom kraju regularnog dijela utakmice.

Utakmica je odlučena u produžetku, a minutu i 14 sekundi prije kraja regularnog dijela gosti iz Litve bili su na korak do pobjede. Imali su velikih +6, no uslijedila je drama. Sergio Rodriguez najprije pogađa tricu za 81:84, a zatim se dogodio skandal kakav se u Euroligi ne pamti.

Košarkaši Žalgirisa krenuli su u napad, no vrijeme za napad je u jednom trenutku s 18 sekundi palo na 13, što je izazvalo paniku i zbunjenost kod Žalgirisa. Izgubili su loptu, Sergio je zabio novu tricu i odveo utakmicu u produžetak, u kojem bijesni i razočarani Litvanci nisu imali izgleda. Video kontroverzne završnice možete pogledati OVDJE.

Nakon utakmice i ruski novinari izjavili su da su svjedočili sramotnim scenama te su pitali trenera Žalgirisa Šarunasa Jasikevičiusa da komentira to što se dogodilo.

"Bolje da ništa ne komentiram. Kažem li samo jednu riječ, mislim da će to izaći na svim društvenim mrežama, a to ne bi bilo dobro.''

Zbog događanja na toj utakmici Euroliga je pokrenula službenu istragu protiv moskovske momčadi. Euroliga je zatražila od ruskog prvaka izvještaj o spornom događaju.

Nakon analize svih izvještaja, Euroliga je potvrdila da se dogodila pogreška za koju je odgovorna osoba koja kontrolira vrijeme. Navodi se da se isti sustav koristi na utakmicama Eurolige u Moskvi od 21. listopada 2016., a nikad se ranije nije dogodilo ništa slično. Prije početka utakmice semafor je ispitan i ustanovljeno je da je sve bilo u redu, a jedino je kontrolor vremena taj koji je mogao utjecati na promjenu vremena.

Kako je pogreška ustanovljena tek nakon što je utakmica završila, na rezultat ne može utjecati, CSKA će zadržati bodove, ali Euroliga navodi da je pokrenuta istraga protiv CSKA da bi se utvrdilo je li došlo do kršenja Disciplinskog koda.

Pročitajte više