portugalski mediji o dinamu

Portugalski mediji: Euforični Dinamovi navijači sanjaju četvrtfinale

Foto: EPA

PORTUGALSKI vodeći sportski mediji popratili su ždrijeb Europa lige i Benficino uparivanje s Dinamom.

Uz osnovne informacije o detaljima utakmica osmine finala, O Jogo veliča Dinamovu dominaciju kroz spomen na osvajanje posljednjih 12 od 13 hrvatskih prvenstva. 

"Prvenstvo je izgubio tek sezone 2016./2017. zbog Rijeke. U tekućoj sezoni izolirao se na vrhu s 14 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Osijeka", piše portugalski sportski dnevnik.

A Bola, pak, sumira Dinamove rezultate u grupnoj fazi i šesnaestini finala Europa lige.

Izeta Hajrovića spominje kroz kontekst "najboljeg pojedinca", Ivana Šunjića "kao organizatora vezne linije", a Nikolu Moru i Danija Olma - opisanog kao Španjolca formiranog u Barceloni - hvali zbog "dobre forme".

Tekst informativne prirode zaključuje napomenom kako za Dinamo nastupa i Komnen Andrić, Belenensesov nekadašnji napadač s kratkotrajnim iskustvom igranja na Pirenejskom poluotoku.

Osim Luisaovih izjava, koje uostalom prenose i ostali portugalski mediji, Record ističe kako je Dinamo u "euforiji" zbog pobjede nad Viktorijom Plzen i plasmana u osminu finala Europa lige.

Citira i Oršićevu izjavu kako je "Dinamo spreman na sve", kao i Dilaverovo upozorenje da "Dinamo nema namjeru zadovoljiti se sadašnjim rezultatima".

Record tvrdi kako su Dinamovi navijači na društvenim mrežama "opijeni rezultatima", odnosno da postoje sanjari koji predviđaju Dinamov plasman u četvrtfinale.

Lisabonski sportski list podsjeća kako su se Benfica i Dinamo triput tijekom povijesti službeno susretali (1980./1981. i 2004./2005.). Dopis završava kratkim opisom trenerske i igračke karijere Nenada Bjelice.

Dinamov i Benficini ogledi na rasporedu su 7. i 14. ožujka.

Pročitajte više