Potpuni krah vizije Kennyja Dalglisha: Braga na Anfieldu do najvećeg uspjeha u povijesti kluba

LIVERPOOL se osramotio na Anfieldu, bez golova remiziravši s Bragom. Redsi su jedni od najvećih gubitnika ove sezone, a nakon što su ispali iz utrke za naslov prvaka Premierlige, svih engleskih Kup natjecanja, večeras je vizija Kennyja Dalglisha doživjela potpuni slom. Nakon poraza u prvoj utakmici, Redsi pred prepunim Anfieldom nisu uspjeli probiti hrabru portugalsku momčad, koja se tako plasirala u četvrtfinala Europa lige, što joj je najveći uspjeh u povijesti.

Bio je to velikim dijelom susreta dosadan dvoboj, bez lijepo izrađenih akcija i opasnih udaraca prema golu. Braga je u Liverpool došla obraniti prednosti iz prve utakmice, a Englezi nisu napravili ništa da tu prednost dostignu. Kadrovska politika kluba tako se pokazala potpuno promašenom, jer dok se napad pojačao Suarezom i Carollom, veznom redu i dalje nedostaje kreacije, pogotovo kada je van stroja kapetan Redsa Steven Gerrard.

Arthur junak dvoboja na Anfieldu


Od događanja u prvom poluvremenu možemo izdvojiti tek nekoliko situacija. Udarac Joea Cole ljevicom s desetak metara iskosa u četvrtoj minuti, te pokušaj glavom Carolla nakon kornera Meirelesa dvije minute kasnije. Sljedećih četrdesetak minuta uglavnom je prijetila Braga i to dalekometnim udarcima Brazilaca Lime i Alana. Na poluvrijeme se tako otišlo bez golova, uz salve zvižduka sa tribina Anfielda. Nada da će drugo poluvrijeme ponuditi nešto bolji nogomet splasnula je već u uvodnim minutama istoga.

Iz drugih 45 minuta možemo izdvojiti još nekoliko dalekometnih pokušaja gostiju te jedan osrednji pokušaj Ngoga s ruba kaznenog prostora. Pet minuta prije kraja utakmice imali su domaćini sjajnu priliku za gol i eventualne produžetke. Sudac je previdio zaleđe Škrtela koji je nakon gužve u kaznenom prostoru sam izašao na portugalskog vratara, međutim njegov udarac sa desetak metara fantastičnim istrčavanjem brani Arthur, koji tako postaje junak ove utakmice, u svakom smislu povijesnu za Bragu.

Pročitajte više