Propali atenski pregovori oko termina kvalifikacija za Euro: Odlučit će ždrijeb u Tel Avivu



VISOKO izaslanstvo HNS-a, koje je branilo hrvatske interese u Ateni, nije uspjelo izboriti termine po želji, ali ni ostale strane se nisu našle pa će o rasporedu igranja kvalifikacijskih utakmica za Euro 2012 odlučiti ždrijeb u Tel Avivu 25. ožujka.

Marković, Srebrić, Bilić, Asanović i Jurčević na dogovor s predstavnicima ostalih saveza u Ateni došli s jasno istaknutim ciljem: Odmah na početku kvalifikacija (kolovoz i rujan 2010.) igrati s najjačim suparnicima, Grčkom i Izraelom vodeći se prilično jasnom računicom kako će Grci još uvijek biti pod dojmom nenadano izborenog SP-a, dok bi što raniji obračun s Izraelcima bio poželjan jer suparnici iz proteklih kvalifikacija za Euro još nemaju izbornika.

Srebrić: Najtvrđi pregovarači bili su nogometno male zemlje koje su na početku kvalifikacija htjele igrati kao domaćini

"Dogovor je trajao više od četiri sata, no na kraju se nismo uspjeli dogovoriti. Odnosno, dogovorili smo se kako je najbolje da o rasporedu odluči ždrijeb. On će se održati 25. ožujka ove godine na kongresu Uefe u izraelskom Tel-Avivu", rekao je u razgovoru za Index glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

"Najtvrđi pregovarači bili su nogometno male zemlje, a inzistirali su da na početku kvalifikacija igraju kao domaćini, što nije bilo prihvatljivo ostalima. Većina saveza imala je vrlo različite stavove o tome što i kada, a različitosti su bile tolike da dogovor nije bio moguć", dodao je Srebrić.

Grci htjeli male za predjelo


Pročitajte više