Prosinečki: Svjedočili smo malom čudu

Foto: AFFA

ROBERT PROSINEČKI autor je jedan od najugodnijih iznenađenja na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. S Azerbajdžanom je nakon dvije pobjede sinoć izborio remi u Češkoj (0:0) i drži drugo mjesto skupine sa dva boda zaostatka za Njemačkom.

> Čudotvorac Prosinečki: Azerbajdžan postaje najveća priča kvalifikacija

"Kao što sam rekao i prije utakmice, očekivao sam da će ovo biti težak test za našu momčad, to smo i vidjeli. Česi su uvijek imali jaku reprezentaciju. Obećao sam da ćemo dati sve od sebe da se vratimo s dobrim rezultatom, i uspjeli smo. Nije bilo lako igrati, vremenske prilike su bile teške, ali bio sam optimističan, rekao sam da su moji igrači sposobni izboriti veliki rezultat. Svjedočili smo malom čudu. Ovo je veliki dan za naše navijače", rekao je Prosinečki nakon pobjede.

Slijede mu najteži izazovi u skupini, prvo Sjeverna Irska pa Njemačka.

"Najvažnija nam je utakmica sa Sjevernom Irskom u studenom. Usmjerili smo svu pozornost na tu utakmicu, pokušat ćemo se vratiti s pozitivnim rezultatom", poručio je Prosinečki.  

Česi su jedna od samo dvije ekipe (Cipar) bez postignutog gola nakon prve tri utakmice kvalifikacija. Češki izbornik Karel Yarolim je nakon razočaravajućeg remija uz brojne promašene prilike rekao:

"Željeli smo zabiti, ali brojne prilike nisu bile dovoljne. Golman nam je obranio nekoliko velikih šansi. Napadači bi morali više zabijati, radit ćemo na tome".

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Pročitajte više