LIGE PETICE

Rashford se ispričao zbog fotografije s reperom koji je širio mržnju prema Židovima

Foto: Instagram

NOGOMETAŠ Manchester Uniteda Marcus Rashford ispričao se Židovima nakon što se u Dubaiju fotografirao s kontroverznim reperom Wileyjem, koji je u prošlosti aktivno izražavao antisemitske stavove.

Rashford aktivno surađuje s UNICEF-om, a slovi i za jednog od najglasnijih boraca protiv rasizma među nogometašima. Brojni Židovi koji inače navijaju za United i Rashforda osjetili su se uvrijeđeni nakon što se sa suigračem Jessejem Lingardom fotografirao s Wileyjem.

Često je poticao mržnju prema Židovima

Wiley, pravim imenom Richard Kylea Cowie, našao se na udaru javnosti 2020. godine nakon antisemitskih izljeva na društvenim mrežama. Čak dva puta mu je zabranjeno korištenje Twittera. Tada je kažnjen jer je Židove nazvao "kukavicama i zmijama".

Osim toga, Wiley je u prosincu 2021. objavio video u kojem je sugerirao da je nacistički vođa Adolf Hitler imao valjane razloge za mržnju prema Židovima. Svi ti Wileyevi ispadi su uklonjeni s interneta.

Oglasio se vrlo brzo

Rashford je nakon što je prozvan na društvenim mrežama odgovorio na objavu Židovske zajednice u Velikoj Britaniji u kojoj je pisalo: "Engleski nogometaši su se fotografirali dok se zabavljaju s osramoćenim reperom Wileyjem."

"Ispričavam se zbog bilo kakvog uznemiravanja. Jednostavno smo se svi našli na istom mjestu u isto vrijeme", napisao je Rashford, a i Lingard je poručio da ne odobrava bilo koji oblik rasizma.

Pročitajte više