Realovi mediji: Stark je pojeo Clasico, a argentinski genijalac ubio je Real

DVA ugledna španjolska dnevnika naklonjena Realu, Marca i As, sasvim suprotno su doživjeli prvi polufinalni okršaj Lige prvaka, u kojem je Kraljevski klub na Bernabeuu poražen od Barcelone 0:2. 

> Graham Poll: Crveni Pepeu je bila stroga, ali pravedna odluka

> Ronaldo: Ne razumijem ovo suđenje za Barcelonu: Prvo Chelsea i Inter, sad i mi

> Video - Mourinhu se osvetio kukavičluk: Protiv Messija se ne može ni sa sedam mesara

> Guardiola krivi Portugalca za anti-nogomet, Mourinho poručio: Gadi mi se ovaj svijet

> Mourinho uhvaćen u laži: Pogledajte kako sucu "nije rekao ni riječi"

> Barcelonini mediji: Messi je jebeni gazda!

> Mourinhu u sedam utakmica protiv Barcelone isključivali igrače

I dok Marca naglašava superiornost Lea Messija, As u prvi plan gura suca utakmice, Wolfganga Starka.

"Stark je pojeo Clasico", naslov je teksta u Asu: "Njemački sudac od jučer se nalazi u galeriji čudovišta nepoželjnih u Madridu. Velika mu je pogreška što je Pepeu dao crveni karton umjesto žutog, ali najveći grijeh je to što je ljubitelje nogometa ostavio bez mogućnosti da uživaju u analizi utakmice, jer danas svi razgovaraju samo o njemu. Pepeovo isključenje riješilo je puno toga, iako Real do tog trenutka nije igrao na pobjedu."

As napao mourinhizaciju: Sramotno je da Real nije htio napasti niti poslije zvižduka

"Pepe je platio cijenu zbog ugleda koji ima, ali nepravda je da je sinoć ispao žrtva. Bolno je to i za sudačku organizaciju, za sport, za spektakl", patetično će As, koji se osvrnuo na Mourinhov destruktivni pristup utakmici:

"Sramotno je da Real, koji ima dosta dobrih tehničara, igra onako destruktivno. Bilo je jasno da će Barcelona htjeti držati loptu što više u svojim nogama, ali ono što čudi je mourinhizacija. I unatoč silnim zvižducima, Real nije htio napasti", dodaje se.

Marca: Real nije uspio kopirati pobjedničku formulu iz finala Kupa, a Messi je imao olakšan posao nakon isključenja Pepea

"Messi, i točka. Najbolji igrač na svijetu opet je protiv omiljenog suparnika izgledao kao da je u video igrici. Argentinski genijalac ubio je Real, a Barcelona je sasvim monopolizirala igru. Kad je ušao Adebayor umjesto Ozila, izgledalo je to bolje, ali Real svejedno nije uspio kopirati pobjedničku formulu iz finala Kupa, a Messi je imao olakšan posao kad više nije bilo Pepea da ga zaustavi", piše u komentaru utakmice Marca, koja je posebno apostrofirala veliku nervozu među igračima:



"Scene na kraju prvog poluvremena bile su nepotrebne, ali znate kako to ide - vatra je zapaljiva materijala."

Osvrt na suđenje Wolfganga Starka na Marci je izostao, ali nije ocjena - Nijemac je na ljestvici od 1 do 10 zaradio trojku.

Pročitajte više