Repeša i Perasović kandidati za trenera Efes Pilsena

EFES PILSEN, slavni i bogati turski klub prepun vrhunskih košarkaša, traži novog trenera nakon što je od Fenerbahçea izgubio borbu za naslov. Među trojicom kandidata dva su Hrvata.

Riječ je o treneru Benettona iz Trevisa i bivšemu hrvatskom izborniku Jasminu Repeši te dosadašnjem treneru Cibone Velimiru Perasoviću. Treći je kandidat Srbin Svetislav Pešić, koji je posljednji put radio u Crvenoj zvezdi.

Turski portal Turkbasket piše da je prvi izbor vodstva kluba za nasljednika neuspješnog Ergina Atamana bio Erman Kunter, ali je 54-godišnji trener, prvak Francuske ove sezone sa Choletom, radije izabrao posao izbornika turske reprezentacije.

Turci pišu da su u klubu već razgovarali s Repešom i da su intervju napustili zadovoljni. Problem im stvara činjenica da je Repeša pod ugovorom s Benettonom te bi za njega trebali platiti odštetu.

Perasovića pak predstavljaju kao uspješnog trenera Cibone tijekom prošlih dviju sezona, te kao kreatora momčadi TAU Ceramice (danas Caja Laboral) koja je 2008. i ove godine osvojala naslove španjolskog prvaka. Isti izvor podsjeća da je tijekom sezone 2006/2007 Perasović morao napustiti klupu kluba iz Vitorije zbog srčanih problema (angina pectoris), te da je već u idućoj sezoni vodio sastav Estudiantesa.

Pročitajte više