HNL

Riječani uoči gostovanja u Koprivnici: Slaven Belupo nam je jedan veliki upitnik

Foto: nk-rijeka.hr

RIJEKA u subotu gostuje kod Slaven Belupa u sklopu 12. kola HT Prve lige.

Riječani protekla dva gostovanja u Koprivnici ne pamte po dobrom jer su u oba navrata ispuštali po dva boda. Novo gostovanje bit će im posebno zahtjevno jer je Slaven Belupo prije reprezentativne stanke promijenio trenera. Tomislav Stipić na klupi Slavena naslijedio je Ivana Sertića.

Slaven Belupo je veliki upitnik, ali Riječani žele nametnuti svoj novi stil igre i po tome biti prepoznatljivi

"Vratio bih se prvo na prošli tjedan. Trenirali smo dobro u Umagu i to je bilo važno za mene i igrače, dobro smo se upoznali. Puno smo radili na planu igre. Iza nas je težak period, teško je igračima pohvatati jako puno informacija koje smo im dali u kratko vrijeme, ali zadovoljan sam svime", započeo je Simon Rožman presicu pa dodao:

"Želimo pobijediti, promijeniti povijest. Zadnje dvije utakmice u Koprivnici igrali smo neriješeno i mislim da imamo šansu to popraviti. Nema težih i lakših utakmica. Što se tiče nas, ako želimo biti u vrhu, trebamo sve. Nema veze igramo li kod kuće ili u gostima, moramo biti najbolji u svim fazama igre. Želimo imati prepoznatljiv stil igre gdje god igrali."

S obzirom na trenersku promjenu u Belupu, Riječanima će ova utakmica biti zahtjevnija od ostalih.

"Velika neizvjesnost, promijenili su trenera, njihov sustav i model igre nama će biti novost. No mi ipak najviše razmišljamo samo o  sebi. To je bit, imati sadržaj. Očekujem odgovor njihovih igrača i maksimalnu agresivnost nakon promjene trenera. Očekujem i od svojih igrača koji će dobiti priliku da je maksimalno iskoriste. Suparnik će biti dobar, agresivan, pogotovo jer su na domaćem terenu. To tjera moje igrače da budu najbolji što mogu biti u danom trenutku. U tom pravcu razmišljamo. Očekujem tešku utakmicu, našu odgovornost u fazi obrane i razigranost u fazi napada", rekao je Rožman o protivniku Rijeke.

Manja grupa igrača Rijeke ima problema s fizičkom spremom

Što se tiče kadra, Rožman je istaknuo da neće biti ozlijeđenog Velkovskog, dok se Kvržić iz BiH vratio u lošem stanju pa neće putovati u Koprivnicu. Tibor Halilović nema pravo nastupa zbog akumuliranih kartona, a Slovenac je istaknuo i malu grupu igrača koja ima određenih problema u fizičkoj spremi. Novinarsko pitanje bilo je usmjereno prema stanju Domagoja Pavičića, a ostala imena trener Rijeke nije otkrio.

"Ako ispustiš nekoliko dana treninga, opet trebaš toliko dana za povratak. Ne možeš pet dana ne trenirati pa biti kandidat za utakmicu. Pavičić je napravio već dva treninga u nekom normalnom ritmu, ali vidjet ćemo još danas kakav će biti i donijeti odluku", istaknuo je.

Stjepan Lončar vratio se iz reprezentacije BiH, ali se u dvije utakmice nije našao u zapisniku. Jeste li nezadovoljni što je izgubio ovu stanku?

"To su stvari na koje nemamo utjecaj. Reprezentacija je najviša razina u nogometu i to se poštuje. Nije najbolje za igrača da bude s reprezentacijom, a da ne igra. Ne brinem se za to jer nemam utjecaj na takve stvari. Lončar se vratio s dobrim iskustvom, kakvo god ono bilo. Mogu reći da je on vrlo motiviran, željan dokazivanja i jedva čeka to pokazati ako bude dobio priliku pokazati meni, a najprije sebi."

Kapetan Rijeke: Ovo nam je šansa da uhvatimo zalet i uđemo u pobjednički niz

Uz trenera Rožmana, na presici je bio i kapetan Rijeke Alexander Gorgon. Time je prekinut bojkot igrača Rijeke zbog napisa i izvrtanja njihovih izjava u određenim medijima koji je trajao od odlaska Igora Bišćana s klupe Rijeke.

"Ne mogu previše dodati, trener je sve rekao. Čeka nas zanimljiva utakmica iz dva razloga. Povratak iz reprezentativne stanke uvijek je zanimljiv. Prekinut je jedan ritam utakmica svakih sedam dana i zanimljivo je vidjeti kako ćemo ući u prvenstvo. Drugi je, kao što je i trener rekao, promjena trenera nam nosi neizvjesnost. Veliki nam je upitnik kako će odigrati. Najbitnije nam je gledati sebe. Mora nam uvijek biti svejedno protiv koga igramo, neka se drugi prilagode nama, a ne mi njima. Cilj nam je dominantan i dobar nastup", rekao je kapetan Rijeke Alexander Gorgon.

"Sad je dobro vrijeme da se počne pobjednička serija. Dvije, tri pobjede i odmah dolazi samopouzdanje pa sve ide lakše", ustvrdio je austrijski napadač.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više