RIJEKA - OSIJEK 1:1 Sjajnim golom Osječani prošli Rujevicu za drugo mjesto

Foto: Hina, Pixsell

U POSLJEDNJOJ utakmici 7. kola HNL-a Osijek je pogotkom Petra Bočkaja iz slobodnjaka u 64. minuti uzeo vrijedan bod na Rujevici i sačuvao drugo mjesto na tablici.

Sjajan gol Bočkaja možete pogledati ovdje.

Osijek je u prvom dijelu promašio dva zicera (15' Mudražija, 40' Marić), a najveću prigodu Rijeke u prvom dijelu imao je Heber, ali njegov udarac skida vratar Malenica. Odbijena lopta u ruku je pogodila Petra Mamića, ali sudac Jović na tu situaciju nije reagirao, iako je mogao, baš kao i u 30. minuti kada je Škorić ušao u putanju Mamiću dok je bio u naletu.

U prvom dijelu nije bilo golova, da bi u 46. minuti Heber kaznio Osijek za promašaje, nakon akcije Capana i dodavanja Pavelića na drugu vratnicu. Zabio je za 1:0, ali se u istoj akciji ozlijedio.

Gol Hebera pogledajte ovdje.

Osijek je bio bolja momčad u prvom dijelu, ali do boda je došao zahvaljujući bljesku Bočkaja koji je ljevicom s 20 metara zabio Slugi u bliži kut.

TIJEK REZULTATA RIJEKA - OSIJEK: 1:1 

90+4 Kraj

90' minuta - Četiri minute sudačke nadoknade.

64' GOOOOOL PETAR BOČKAJ ZA 1:1! Osijek je izjednačio sjajnim udarcem Bočkaja s 20 metara iskosa s lijeve strane. Bočkaj lijevom nogom gađa bliži kut za povratak Osijeka na Rujevici. 

58' minuta Heber se ozlijedio u akciji u kojoj je zabio gol. Vjerojatno je u pitanju zadnja loža, u igri je Zoran Kvržić.

57' minuta GOOOOOL: RIJEKA VODI 1:0! Heber je strijelac. Capan se izborio za loptu u sredini terena, na desnoj strani dodao je Paveliću, a on prebacio za Habera koji uklizava na drugoj vratnici i zabija svoj peti pogodak ove sezone. 

40' minuta Nova stopostotna šansa za Osijek! Hajradinović je odlično podvalio loptu Mariću, Sluga ovaj put nije imao šanse na vratima, već je bio svladan, ali Marić je s deset metara promašio gol. Osijek je bolja momčad.

30. minuta Sudac Jović mogao je svirati i penal za Rijeku. Škorić je ušao u Mamića koji je bio u šansi i kretao se prema vrataru Malenici.

Oko 600 gledatelja je na tribinama Rujevice.

U 21. minuti velika obrana osječkog vratara Malenice, koji skida zicer Heberu. Pavičić mu je sjajno gurnuo loptu za stopostotnu šansu, ali vratar je opet u prvom planu, ovaj put na drugoj strani terena. Prema usporenoj snimci, Mamić je nehotice rukom dirao loptu u šesnaestercu.

Prvih deset minuta susreta prolazi bez istaknutih šansi, a prvi ozbiljno u 15. minuti prijeti Osijek. Mudražija je izbio sam pred Slugu koji brani njegov udarac s pet metara. Osječani se žale da je odbijena lopta gađala beka Rijeke Petra

>>> Matjaž Kek ostao je bez udarnih bekova. Zuta je ozlijeđen, Raspopović odrađuje kaznu crvenog kartona iz Maksimira. Na lijevoj strani Kek će promovirati Petra Mamića, mladog reprezentativca iz Zaprešića. 

POČETNI SASTAVI:

Rijeka: Sluga - Pavelić, Župarić, Punčec, Mamić - Grahovac, Čanađija, Lončar - Acosty, Gorgon, Heber.

Osijek: Malenica - Grgić, Škorić, Gutieri, Janža - Pušić, Mudražija, Hajradinović, Bočkaj - Henty, Marić.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više