Ronaldo, dobrodošao i u drugi Klub 100 čiji si jedini član

Foto: Guliver Image/Getty Images

CRISTIANO RONALDO postigao je dva gola u Realovoj pobjedi 3:1 nad PSG-om u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka i tako postao prvi igrač u povijesti natjecanja koji je zabio 100 golova za jedan klub.

Jedini postigao 100 golova ukupno u Ligi prvaka

Ronaldo je prvim golom na susretu postao jedini član i drugog golgeterskog Kluba 100 Lige prvaka. Jer do utakmice s PSG-om bio je i još uvijek je jedini nogometaš koji je u 63 godine Kupa i Lige prvaka ukupno postigao 100 golova u natjecanju. Prije dvoboja s Parižanima bio je naime na 114 golova u LP kada golovima u Realu pribrojimo one koje je postigao za Manchester United.

Naravno, sa spomenuta dva gola je na 116 zgoditaka i tako je učvrstio vodstvo na vječnoj tablici najboljih strijelaca najjačeg klupskog natjecanja na svijetu.
 
Jedini koji mu se može i hoće pridružiti ovom Klubu 100 je Leo Messi, koji je ukupno u Ligi prvaka postigao 97 zgoditaka. Barcelona u osmini finala Lige prvaka igra protiv Chelseaja i ne bi bilo čudno da se Argentinac pridruži Portugalcu te postane tek drugi igrač koji je dosegao brojku od 100 ili više golova u LP. Ali, Ronaldo će i dalje biti premoćno u ukupnom vodstvu, a i Messi tek treba doći do stotke.
 
Jedini postigao 100 golova za jedan klub u Ligi prvaka
 
I dok je Ronaldo odavno jedini član Kluba 100 uzimajući u obzir golove postignute u LP za dva ili više klubova, poentiranjem protiv PSG-a postao je i jedini nogometaš u povijesti natjecanja koji je postigao 100 zgoditaka za jedan klub u Ligi prvaka.

Drugim golom na utakmici, koji mu je inače bio 21. u zadnjih 12 utakmica LP, podvig je učinio još fascinantnijim i došao do ukupno 101. zgoditka za jedan klub u natjecanju. Naravno i ovdje mu je jedini konkurent Leo Messi sa spomenutih 97 golova, koje je sve postigao za Barcelonu.
 
 
Na ovom popisu daleko će ga lakše dostići nego na prethodnom, jer je razlika kojom Ronaldo vodi daleko manja. Međutim i ovdje ponavljamo; istina je da je pitanje dana kada će se Messi upisati i u ovaj golgeterski Klub 100 Lige prvaka, ali kada god to napravi, uradit će to poslije Cristiana Ronalda. 
 
Još pet Ronaldovih golgeterskih rekorda u LP
 
Osvajač dvije posljednje Zlatne lopte drži još pet golgeterskih rekorda Lige prvaka:
 
Šest puta je bio najbolji strijelac sezone 
 
Jedini je postigao 10 ili više zgoditaka u šest sezona
 
Zabio je rekordnih 11 golova u skupini i to 2015/16
 
Postigao je najviše golova u jednoj sezoni, 17 tijekom 2013/14
 
Prvi je poentirao u svim utakmicama skupine, kada je 2017/18 postigao devet golova u grupi

Nije samo ispred Messija: Zabio je više od 87 posto klubova koji su igrali Ligu prvaka!
 
Kako navodi Gracenote, tvrtka specijalizirana za sportsku statistiku, Ronaldo je sam postigao više golova u Ligi prvaka, nego 87 posto klubova koji su igrali u natjecanju.
 
S ukupno 116 golova u LP, Ronaldo nije samo ispred Messija, nego je efikasniji od čak 118 od ukupno 137 klubova koji su igrali u Ligi prvaka!
 

Pročitajte više