Ronaldo dostigao Messija: Ovako izgleda nova lista najplaćenijih nogometaša svijeta

Foto: Getty Images/Guliver Image, EPA

TRANSFER Cristiana Ronalda iz Real Madrida u Juventus obilježio je prvi dio, a vjerojatno i cijeli ljetni prijelazni rok.

Nogometna ikona je nakon devet godina, brojnih trofeja, rekorda i nagrada otišla u Italiju, gdje će igrati prvi put u karijeri. Jasno je da je Juventus morao posegnuti duboko u blagajnu kako bi nagovorio Portugalca na odlazak iz Madrida, a s novom plaćom Ronaldo je dostigao Lionela Messija po mjesečnim primanjima.

Evo kako sada izgleda top lista najplaćenijih nogometaša svijeta.  

10. Sjajni belgijski napadač Romelu Lukaku u Manchester Unitedu plaćen je oko 280 tisuća eura tjedno, a otprilike toliko zarađuje i Barcelonin napadač Philipe Coutinho.

9. Sergio Aguero i Kevin de Bruyne igrali su važne uloge u pohodu Manchester Cityja na naslov prvaka, a za to su plaćeni oko 290 tisuća eura tjedno.

8. Drugi najplaćeniji igrač Barcelone je Luis Suarez s 325.000 eura tjedno, a toliko zarađuju i zvijezde kineske lige Graziano Pelle (Shandons Lueng) i Ezequiel Lavezzi (Hebei China Fortune) te Paul Pogba u Manchester Unitedu.

7. U posljednje vrijeme osporavani njemački reprezentativac Mesut Özil zarađuje 337 tisuća eura tjedno u Arsenalu i najplaćeniji je igrač Topnika.

6. Brazilski napadač Hulk u kineskom Shanghai SIPG-u zarađuje čak 360 tisuća eura tjedno, ali jedan njegov sunarodnjak u istoj ligi zarađuje još više.  

5. Nekad najskuplji igrač svijeta Gareth Bale, nakon odlaska Cristiana Ronalda, najplaćeniji je igrač Real Madrida s 393 tisuće eura tjedno. Toliko zarađuje i napadač Manchester Uniteda Alexis Sanchez.

4. Francuski L`Equipe otkriva koliku je plaću PSG obećao Gigiju Buffonu kako bi nakon 17 godina napustio Juventus i preselio se u Pariz. Stigao je kao slobodan igrač, ali za tjednu plaću od čak 410 tisuća eura, što ga čini uvjerljivo najplaćenijim vratarom svijeta.

3. Brazilac Oscar najplaćeniji je nogometaš u Kini s 450.000 eura tjedne plaće.

2. Iznenađujući transfer u Juventus tijekom Svjetskog prvenstva donio je Ronaldu skok na ovoj listi i sada dijeli drugo mjesto s Lionelom Messijem s 560 tisuća eura tjedne plaće. Naravno, to je samo dio njegovih ukupnih prihoda, koji su mogli biti i mnogo veći da je prihvatio još bogatiju ponudu iz Kine.

Lionel Messi prošle je sezone potpisao novi četverogodišnji ugovor s Barcelonom za 560 tisuća eura tjedno.

1. Neymar je i dalje na vrhu s više od 670 tisuća eura tjedno, koliko već godinu dana zarađuje u PSG-u nakon što je prošlog ljeta postao najskuplji igrač u povijesti.

Pročitajte više