Ronaldo ljutit zbog bizarne situacije kakvu La Liga ne pamti: "Želim objašnjenja"

Foto: EPA

REAL VALLADOLID u nizu je od četiri poraza u La Ligi i trenutno je na 17. mjestu, jednom iznad zone ispadanja. Jučer je Valladolid na svom terenu poražen 3:0 od Seville golovima Rafe Mira, Papua Gomeza i Jesusa Corone, a nakon utakmice Valladolidov gazda Ronaldo Nazario žestoko se obrušio na suce zbog bizarne situacije u samom finišu prvog poluvremena.

"Nedopustivo je ovo što se dogodilo u Zorrilli. Do sada smo šutjeli pokušavajući službenim putem, sastancima i peticijama opravdati svoje nezadovoljstvo izbjegavajući javno eksponiranje. Ali dosta je više! Ovo je profesionalni nogomet i tražimo objašnjenja. Greške ovakvih dimenzija mogu promijeniti cijelu sezonu", rekao je legendarni Brazilac na Twitteru i završio:

"Neka jedna stvar bude jasna. Borit ćemo se protiv svega i svih jer mi smo Valladolid. Naša momčad, naši navijači i naš grad dali su sve i nitko nam to neće oduzeti." 

Što se dogodilo?

Podsjetimo, razlog pobune je situacija s kraja prvog poluvremena, točnije isteka pete minute sudačke nadoknade tog dijela. Valladolid, klub u grčevitoj borbi za ostanak u La Ligi, uspio je u tom trenutku postići gol koji bi mu donio prednost 1:0, no ispostavilo se - samo djelić sekunde prekasno.

U akciji koja je započela izvođenjem kornera Valladolid je prijetio golu gostiju, a onda je i Sergio Escudero dalekometnim udarcem uspio zatresti mrežu. Problem za njega i njegovu momčad bio je to što je sudac Ortiz Arias trenutak prije nego što je Escudero udario loptu podigao ruku, puhnuo u zviždaljku i označio kraj poluvremena.

Lopta se zakotrljala u mreži Sevillinog gola, no promjene odluke nije bilo. Neki igrači Valladolida pali su na koljena i uhvatili se za glave. Situaciju možete pogledati ovdje.

Pročitajte više