HRVATSKA - PORTUGAL

Ronaldo nije najskuplji igrač Portugala, trojica su ispred njega

Foto: EPA, Transfermarkt

HRVATSKA reprezentacija u utorak od 20:45 na Poljudu igra posljednju utakmicu Lige nacija protiv Portugala. Za ostanak u elitnoj skupini treba joj bolji rezultat od onog koji će Švedska ostvariti protiv Francuske.

Portugal je jedna od rijetkih reprezentacija koju Hrvatska još nikad nije pobijedila, a imala je šest prilika, na Euru 1996. (0:3), na Euru 2016. (0:1 nakon produžetaka u osmini finala), u rujnu u Ligi nacija (1:4) te u tri prijateljske utakmice (0:2 2005., 0:1 2013. i 1:1 2018. godine).

Gledajući procijenjenu vrijednost igrača na Transfermarktu, Portugal je također u velikoj prednosti jer njegova momčad vrijedi više nego dvostruko u usporedbi s našom.

Portugalci su procijenjeni na 762.5, a Hrvati na 353.6 milijuna eura.

Zbog dobi od 35 godina Cristiano Ronaldo nije najvrjedniji igrač Portugala nego tek četvrti, s procijenjenom vrijednošću od 60 milijuna eura. Ispred njega su trojica koja vrijede po 80 milijuna - Bruno Fernandes iz Manchester Uniteda, Bernardo Silva iz Manchester Cityja i Joao Felix iz madridskog Atletica.

Čak šest portugalskih igrača vrijedi više nego najskuplji Hrvat jer su Ruben Neves i Ruben Dias procijenjeni na 50 milijuna.

Najskuplji hrvatski igrač je Mateo Kovačić s procijenjenom vrijednošću od 45 milijuna eura, ispred Marcela Brozovića (40), koji zbog koronavirusa neće igrati protiv Portugala. Andrej Kramarić vrijedi 27 milijuna eura, a iznad 20 je još samo trojac na kojem leži budućnost reprezentacije - Mario Pašalić i Nikola Vlašić (po 25) i Duje Ćaleta-Car (23 milijuna eura).

Vrijednost najskuplje desetorice Portugalaca iznosi 546 milijuna eura, a desetorice Hrvata 239 milijuna eura.

Pročitajte više