Rumunjski izbornik dao ostavku nakon pobjede nad BiH, Hagi prvi kandidat za nasljednika

IZBORNIK rumunjske nogometne reprezentacije Razvan Lucescu (42) podnio je ostavku samo dan nakon uvjerljive pobjede (3:0) protiv Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Euro 2012. godine.

Informaciju je potvrdio i Rumunjski nogometni savez uz dodatak kako Lucescuova ostavka stupa na snagu odmah. Ime novog izbornika zasad nije poznato.

Lucescu je od 2004. do 2007. vodio bukureštanski Rapid s kojim je osvojio dva Rumunjska kupa, a 2006. dogurao do četvrtfinala Kupa Uefe, pobijedivši u skupini i ukrajinski Šahtar čiji je trener njegov otac Mircea. Na klupu rumunjske reprezentacije je sjeo 2009. godine nakon otkaza Victoru Piturci, a u novoj bi sezoni ponovno trebao preuzeti Rapid.

Rumunjsku je ostavio na trećem mjestu u skupini D s osam osvojenih bodova u šest utakmica. Za vodećim Francuzima Rumunji zaostaju pet bodova, a za drugoplasiranim Bjelorusima samo jedan.

Gheorghe Hagi prvi kandidat za klupu Rumunjske

U tamošnjem nogometnom savezu trenutačno traže zamjenu za njega, a čovjek koji bi trebao nastaviti borbu za odlazak na Euro bi mogao postati 46-godišnji Gheorghe Hagi, legendarni nogometaš Rumunjske.

Prošle je sezone Hagi trenirao istanbulski Galatasaray s kojim se razišao. S nacionalnim sastavom je kao igrač najbolji rezultat napravio na Svjetskom prvenstvu 1994. godine u SAD-a kada je vodio Rumunjsku do četvrtfinala. U osmini finala su, uz sjajnu predstavu, s 3-2 pobijedili Argentinu.

Rumunjsi izbornik dao ostavku nakon pobjede nad BiH, Hagi prvi kandidat za nasljednika

Pročitajte više