Rusija će uložiti protest zbog niske ocjene Nemovu

RUSKI olimpijski odbor planira uložiti službeni protest Međunarodnom olimpijskom odboru (MOO) zbog niske ocjene koju su suci dodijeli za vježbu na preči njihovom gimnastičaru Alekseju Nemovu.

Ta je odluka uslijedila nakon neuobičajenih scena, desetminutnog protesta i zvižduka kojim je publike burno reagirala na odluku sudaca koji su za vježbu na preči Nemovu dodijelili 9.725 bodova.

Nakon reakcije publike suci su objavili novu ocjenu za Nemova - 9.762, koja mu je u tom trenutku donijela treće mjesto. Međutim, ni ta odluka nije zadovoljila gledatelji su se smirili tek kad im je ruski gimnastičar zapljeskao i stavio prst na usta pokazujući im da i on želi da u dvorani bude tiho.

Sljedeći po redu bio je Amerikanac Paul Hamm, koji je dan ranije sudačkom greškom dobio zlatno odličje u višeboju, a nakon što su suci objavili njegovu ocjenu - 9.812 bodova, gledatelji su ponovo burno reagirali.

Talijanski gimnastičar Igor Cassina osvojio je zlatnu medalju s 9.812 bodova, Amerikanac Paul Hamm je s istim ocjenama uzeo srebro, a Japanac Isao Yoneda broncu, dok je Nemov, koji je na prijašnjim nastupima na olimpijskim igrama osvojio 12 odličja, zauzeo peto mjesto.

Giselle Davies, zadužena za komunikacije u MOO-u, izjavila je u utorak da organizacija ispituje metode za izbjegavanje takvih kontroverzi.

Nemov je na kraju natjecanja izjavio da mu je važnija takva podrška gledatelja od medalje. On nije želio komentirati ocjene sudaca i samo je rekao da neki od njih nisu bili korektni.

Pročitajte više