Ruski branič razbjesnio Egipat: "Ramos nam je pokazao kako zaustaviti Salaha"

Screenshot: Youtube

ILJA KUTEPOV, stoper reprezentacije Rusije, nekorektnom izjavom naljutio je suparnike na skorom SP-u.

Rusija 19. lipnja igra s Egiptom u drugom kolu skupine u kojoj su još Urugvaj i Saudijska Arabija, a očekuje se da se za taj meč vrati Mohamed Salah. Daleko najbolji igrač Egipta oporavlja se od ozljede u finalu Lige prvaka.

Kutepova su ruski novinari pitali boji li se Salaha nakon što se na terenu uvjerio u njegovu kvalitetu, jer Spartak i Liverpool igrali su u skupini Lige prvaka prošle sezone.

Kutepov ih je podsjetio da je susret u kojem je on igrao protiv Salaha završio 0:0, dok nije nastupio u debaklu 0:7 na Anfieldu, kada je Salah po jedan gol postigao i namjestio.

"Ne bojim ga se na osnovu onoga što sam vidio na tim utakmicama. Uostalom, nedavno smo vidjeli kako se Salaha može zaustaviti, to nam je pokazao Sergio Ramos."

Egipćani su, naravno, jako loše primili ove riječi Kutepova, kao i ono što je rekao u nastavku: "Moram priznati da nisam bio baš nesretan kada je Salah ozlijeđen u finalu LP-a."

Ipak, ruski stoper zatim je barem malo ublažio izgovoreno: "Želim mu brz oporavak i bio bih sretan da igram protiv njega na SP-u. Igranje protiv takvih majstora čini te boljim nogometašem."

Podsjećamo, u 26. minuti finala Lige prvaka Ramos je najboljeg suparničkog igrača Salaha uhvatio u klinč. Egipćanin jest prvi prema njemu ispružio ruku. Ali na to je Ramos svojom lijevom rukom obuhvatio njegovu desnu, a zatim je iskoristio to što je daleko fizički jači od protivnika da bi se bacio na njega. Težinom svog i suparnikovog tijela sručio se na Salaha i zabio ga u tlo iznimno osjetljivim dijelom tijela, ramenom. 

Tako je ozlijedio Salaha i preokrenuo utakmicu kojom je do tada dominirao Liverpool. Nakon što su ostali bez daleko najboljeg igrača i strijelca, Redsi su trenutno postali sjena momčadi koja je do tada vladala finalom Lige prvaka, a Real je do kraja lako pobijedio.

Osim što nakon ovoga nije najpopularnija osoba u Liverpoolu, Ramos je jednako omražen postao u Egiptu. Jer heroja nacije ozlijedio je neposredno prije SP-a, na koje je Egipat dovukao Salah.

>

Pročitajte više