ŠAH: KOŽUL U ČETVRTOJ BRZINI

Na dvokružnom velemajstorskom turniru XI. kategorije odigrane su partije trećeg i četvrtog kola. Najviše je profitirao naš olimpijac Zdenko Kožul, koji se s dvije nove pobjede učvrstio u vodstvu.

Najprije je uz dosta sreće svladao slovenskog reprezentativca Duška Pavasovića, a onda je u finom pozicijskom stilu nadigrao Ruskinju Tatjanu Roščinu. Veliki posao napravili su i Robert Zelčić i Emir Dizdarević. Zelčić je najprije iskoristio slabu igru Vlade Kovačevića u vremenskome tjesnacu, a zatim je remizirao s Ukrajincem Olegom Romanišinom. Dizdarević je nakon remija s Romanišinom nanio Pavasoviću četvrti uzastopni poraz i probio se na diobu drugoga mjesta.

U trećem kolu iznenadila je Tatjana Roščina pobjedom nad Bojanom Kurajicom, a u četvrtom kolu istaknuo se Kovačević lijepom pobjedom nad Draženom Sermekom.

Rezultati 3. kola: Sermek - Cvitan remi, Kovačević - Zelčić 0:1, Romanišin - Dizdarević remi, Pavasović - Kožul 0:1, Roščina - Kurajica 1:0.

Rezultati 4. kola: Cvitan - Kurajica remi, Kožul - Roščina 1:0, Dizdarević - Pavasović 1:0, Zelčić - Romanišin remi, Sermek - Kovačević 0:1.

Poredak na ljestvici poslije 4. kola: Kožul 4 boda, Zelčić i Dizdarević po 3, Cvitan 2,5, Kurajica i Roščina po 2, Romanišin 1,5, Sermek i Kovačević po 1, Pavasović bez bodova.

Pročitajte više