Salzburgov "vatreni": Ako odigramo kao u kvalifikacijama Austrija nema nikakve šanse

MANUEL PAMIĆ vrlo je sretan što je uvršten u reprezentaciju koja ide na Euro. Austriju ne podcjenjuje, ali misli da je Hrvatska puno jača momčad.

"To je jedna posebna stepenica u mojoj karijeri i u životu. To je vrh svijeta. I jesam i nisam se nadao pozivu u reprezentaciju za Euro. Pisalo se nešto po novinama, ali nije bilo ništa konkretno do današnjeg dana. To je velika stvar, koju želi svaki profesionalni nogometaš pa tako i ja. Igrajući za mladu reperezentaciju uvijek se nadaš da bi se ovaj dan mogao dogoditi", kaže lijevi bočni Reb Bull Salzburga.

Manuel Pamić sretan je i zbog samog odlaska u Austriju i Švicarsku, ipak ne nada se previše da bi mogao zaigrati u nekoj od utakmica.

"Ma vjerujte da sam presretan samo zbog poziva. Ako bude nešto više od toga, to će biti fenomenalno. Sada mi je najbitnije dobro se pripremiti za Euro, na to ću se fokusirati", kaže Manuel Pamić.

Razgovarali smo i o Austriji, našem prvom protivniku, koju Manuel Pamić dobro poznaje.

"Austrija je sigurno opasna, kao i sve druge ekipe koje su na Euru, svi će gristi. Nema tu loših reprezentacija. Ipak, istaknuo bih da smo mi puno bolja ekipa te da ako odigrao na razini utakmica u kvalifikacijama, Austrijanci nemaju što tražiti. Oni su jaki zato što su domaćini, tu su i suci, ali Hrvatska je Hrvatska", kaže Pamić o našem prvom suparniku na Euru.

Koliko nekadašnji Riječanin igra u Salzburgu, je li zadovoljan brojem nastupa?

"U Red Bullu sam standardan posljednjih nekoliko utakmica, recimo da sam odigrao 50 posto utakmica. Bio sam i nešto ozlijeđen, na početku se nisam baš snašao, ali sada je sve o,k.", zaključuje novi seniorski reprezentativac Manuel Pamić.

M.Š.
Foto: Marin Ružić, HNK Rijeka

Pročitajte više