ŠAMPIONSKI CITY RUŠI REKORDE Preokretom svladao West Ham i ostvario 20. pobjedu u nizu

Foto: Getty Images / Guliver Image

MANCHESTER CITY je u posljednjem susretu 15. kola Premier lige pobijedio West Ham s 2:1 i ponovo ima osam bodova više od gradskog suparnika Uniteda, s kojim će odmjeriti snage u idućem kolu.
 
Momčad Pepa Guardiole time je ostvarila 13. pobjedu u nizu i time izjednačila rekord Sunderlanda i Prestona iz sezone 1891/92, Arsenala 2001/02 te Chelseaja 2016/17. Također, 28 posljednjih susreta City nije izgubio u svim natjecanjima, uz 27 pobjeda i jedan remi, a čak je 20 pobjeda ostvario zaredom. 
Hammersi su bili na korak do osvajanja važnog boda, ali ipak nisu izdržali i novim porazom produžili su niz bez pobjede na osam utakmica. Pod vodstvom novog menadžera Davida Moyesa, koji je naslijedio Slavena Bilića, londonska momčad u četiri kola osvojila je samo jedan bod i nalazi se u zoni ispadanja.
 
Gosti su poveli u posljednjim trenucima prvog dijela golom Angela Ogbonne. City je izjednačio u 57. minuti preko Nicolasa Otamendija, a potom jurnuo po drugi gol. Premda je Adrian radio čuda, West Ham nije izdržao i David Silva je u 83. minuti lijepim golom na asistenciju Kevina De Bruynea zabio za 2:1. 
 

 
Susret Bournemoutha i Southamptona završio je 1:1. Domaćin je poveo u 42. minuti golom Ryana Frasera, a izjednačio je Charlie Austin u 61. minuti.
 
City nakon nove pobjede ima osam bodova više od Manchester Uniteda, a treći je aktualni prvak Chelsea s 11 bodova minusa. U zoni ispadanja su Crystal Palace (10), West Ham (10) i Swansea City (9).

 

Pročitajte više