Šarić čudesnom partijom utišao Salt Lake City i natjerao gostujuću dvoranu da mu plješće

Foto: Guliver Image/Getty Images

NA početku sezone Philadelphia nije izgledala kao momčad koja može izboriti doigravanje. Sad više ne mislimo tako.Ova mlada momčad pred sobom i dalje ima dosta posla, ali Sixersi su sad na omjeru 6-4 i šesta su momčad Istoka. Da su u naletu, pokazali su i noćas u Salt Lake Cityju gdje su s 104:97 pobijedili Utah Jazz.
 

Čudesnu partiju, jednu od najboljih otkako je došao u najjaču košarkašku ligu svijeta, odigrao je Dario Šarić. Šiši je startao u petorci, a za 36 minute provedenih na parketu ubacio je 25 poena i dodao deset skokova. Dario je bio sjajan i u šutu za tri poena. Pogodio ih je pet iz devet pokušaja.
 
No, osim suhih statističkih podataka impresionirala je njegova igra. U nekoliko navrata svojim je bravurama natjerao cijelu dvoranu i gostujuće navijače na noge. Bio je lider Sixersa, gotovo svaka im je akcija kretala od njega, a ruku pomoći u rušenju Jazza pružio mu je odlični rookie Ben Simmons koji je također bio na double-double učinku – 16 poena, 13 skokova, šest asistencija te po tri ukradene lopte i tri blokade.
 
Uz njih dvojicu sjajni su bili i J.J. Redick (20 poena) i Covington (14 poena), tako da se izostanak prve zvijezde ekipe Joela Embiida nije osjetio.
 
Rodney Hood predvodio je Utah Jazz s 19 poena, Gobert je imao double-double učinak sa 16 poena i 15 skokova, dok je Ingles dodao 15 poena.
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više